Juha od buče, bundeve ili tikve prema receptu mame Katarine

Juha od bundeve ima nešto jači okus od tikvica ili graška. Za mene ova juha može zamijeniti cjelokupni obrok. Ako uživate u jedinstvenom okusu bundeve zasigurno ćete voljeti ovaj recept.

Priprema ove krem juhe traje malo dulje, oko sat i pol, 30 minuta za pire i još sat vremena za juhu.

Sastojci za recept
4 šalice pirea od bundeve
6 šalica pileće juhe
1 žličica nasjeckanog svježeg peršina
1 šalica nasjeckanog luka
pola žličice timijana
1 češanj češnjaka
pola šalice slatkog vrhnja
5 zrna crnog papra
sol

Priprema recepta
Pire od bundeve
Zagrijte pećnicu na 165C. Preprežite bundevu na pola i očistite od smjemenki. Prekrijte svaku polovicu s aluminijskom polovicom. Pecite oko jedan sat ili dok ne omekša. Sastružite meso bundeve i sameljite u mikseru u pire.

Sve sastojke pomiješajte u loncu te zakipite na srednje jakoj vatri. Smanjite temperaturu i lagano kuhajte nepokriveno ko jedan sat. Malo po malo dodajte smjesu u mikser i izmješajte. Vratite u lonac te kuhajte još trideset minuta na laganoj vatri. Dodajte vrhnje te servirajte posipano s narezanim peršinom.

 

Tekst i fotografije s odobrenjem Katarina Štimac, fashion blog – LaKatwalk

Facebook Like Button