3 ideje za vikend putovanja u Moslavini, Bilogori i Papuku

Putovanja i „bijeg od svakodnevice“ nas čine sretnijima, kreativnijima i pametnijima.

Upoznavanje skrivenih i još nepoznatih destinacija Lijepe naše uzelo je maha u prošloj godini. A čini se kako i 2021. donosi sve više novih destinacija koje su privlačne za sve ljubitelje aktivnog odmora.

Blagodati boravka na otvorenom poboljšava naše zdravlje, a um čini mirnijim i stabilnijim. Čak i ako ste odabrali kratku šetnju po stazi nedaleko od svoga doma, aktivirali ste fizičku formu i na kratko promijenili okruženje.

Mnoge su destinacije u Hrvatskoj bogate zelenilom, šumama i ljekovitim izvorima. Da biste se na jedan vikend našli u jednoj od njih, dovoljno je uputiti se prema Moslavini, Bilogori ili Papuku.

FOTO VIKEND UZ FLORU I FAUNU SJEVERNE MOSLAVINE

3-ideje-za-vikend-putovanja-1

Jeste li znali da ovaj dio ruralne destinacije ima pravi potencijal za razvoj foto turizma? Ekipa iz Rural Escape Toursa osmislila je kreativni vikend boravak u sjevernoj Moslavini čiji sadržaj nije tipični razgled i obilazak. Nego je upravo suprotno.

Najvažniji aspekt ovog vikend boravka je stvaranje fotografija. Uz sve obilaske i aktivnosti, s vama je profesionalni fotograf koji će vam pružiti savjete na koji način „uhvatiti“ pčelu u letu, fokusirati objektiv na voćne plodove od kojih nastaje čarobna vinska kapljica, kako „uhvatiti“ u pokretu plemenite životinje čvrstog i ponosnog stava te suživot čovjeka i konja te na koji način fokusirati objektiv na pejzaže tri područja ribnjaka u ekološki netaknutom okruženju slivova rijeka.

Uz domaćina koji vas prati cijelo vrijeme, posjećujete obiteljsko imanje u kojem sudjelujete u upoznavanju pčelinje zajednice, degustirate domaće medne proizvode, ali i iskušavate inhalaciju pčelinjim zrakom iz košnice.

Također, putevi vas vode do degustacije moslavačkog vina i razgleda vinograda, a za sve one koje je uvijek zanimalo kakvo je to prvo iskustvo na sedlu, saznajete u lokalnom konjičkom klubu. Srdačni domaćini su pripremili i panoramski razgled i to na jedinstveni način – vožnjom u oldtimeru.

Rural Escape Tours izlet:
https://www.ruralescapetours.com/product-page/foto-vikend-uz-floru-i-faunu-sjeverne-moslavine/

KUPANJE U ŠUMI I TERMALNIM IZVORIMA ZAPADNOG PAPUKA

3-ideje-za-vikend-putovanja-2

Zapadni dio Papuka je još uvijek neistraženo područje, a po svojim prirodnim ljepotama i termalnim izvorima, izvrstan je razlog za jedno vikend putovanje.

Na prvi dan posvetite se istraživanju termalnih izvora, bogatog zelenila „Julijevog parka“, održavane gradske arhitekture te plodnog vinogorja „Ždralovog grada“, ili nama više poznatog po imenu – grada Daruvara. Uz pratnju domaćina, iskoristite vrijeme za tradicionalni ručak i degustaciju vina iz bogate kolekcije daruvarskog vinogorja, a relaksaciju pronađite u zatvorenim bazenima termalnog vodenog parka.

Drugi dan posvetite „kupanju“ u papučkoj šumi na stazama pogodnima za svakog planinara laika. Jutarnje vrijeme provedite aktivno na zapadnom dijelu Papuka. Uz planinarskog vodiča, naučite osnove planinarenja, ali ponajviše, opustite se uz zvuk potoka i cvrkut ptica sve do „Petrovog vrha“ na 614 metara nadmorske visine. Zagrlite stabla te meditirajte u šumskom wellnessu.

Rural Escape Tours izlet:
https://www.ruralescapetours.com/product-page/kupanje-u-%C5%A1umi-i-termalnim-izvorima-zapadnog-papuka

BILOGORSKIM STAZAMA UZ DEGUSTACIJE, PLANINARENJE I JAHANJE

3-ideje-za-vikend-putovanja-3

Proljeće je pravo vrijeme za uputiti se prema Bilogori. Još jedna od savršenih ideja za vikend putovanje u kojem se častite degustacijama npr. domaće rakije od lavande, bilogorskim pogačicama i kobiljim mlijekom. Uz to, garantirana je šetnja bilogorskim stazama i probno jahanje za nadogradnju svojih vještina.

Uz pratnju domaćina i lokalnih vodiča, na prvi dan dolaska upoznajete se s biljnim i životinjskim svijetom, opuštate uz atraktivnu i posve autentičnu romsku priču, a aktivnost zaključujete obilaskom imanja koje njeguje tradiciju uzgoja konja i proizvodnju proizvoda za njegu kože.

Drugi dan je posvećen rekreaciji po pitomim brežuljcima zelene Bilogore. Posve lagana šetnja stazom od 11,5 km vodi vas k skrivenim vidicima, mirisu plantažnih voćnjaka i šuškanju bilogorskih šuma. Nakon otprilike 4 sata hodanja, vaš poklon, prvi planinarski dnevnik, ispunjen je žigovima s kontrolnih točaka, a nagrada planinara laika označuje se značkom lokalnog planinarskog društva.

Rural Escape Tours izlet:
https://www.ruralescapetours.com/product-page/bilogorskim-stazama-uz-degustacije-planinarenje-u-jahanje

Pred vama je odabir za barem jednu od 3 ideje za vikend putovanje u Moslavini, Bilogori ili Papuku. Šumske čari uz aktivan odmor i lokalne priče pripremila vam je mala turistička agencija Rural Escape Tours čiji su programi itekako prilagođeni novom načinu putovanja.

Bilo da ste obitelj, manja grupa prijatelja koja jedva čekati izolirati se ili kolege s posla koji traže novi teambuilding – vikend provedite na novom, još neistraženom mjestu i osigurajte si jedno iskustvo više.

Programi su idealno tematski usredotočeni na boravak u ruralnom mjestu i prirodi s kombinacijom sudjelovanja na raznovrsnim sadržajima. Uživajte!

Detalje i druge programe, pogledajte na:
Web: https://ruralescapetours.com/hrvatski/
Facebook: https://www.facebook.com/rural.escape.tours/
Instagram: https://www.instagram.com/ruralescapetours/

rural-escape-tours turisticka-zajednica-bjelovarske-zupanije

Facebook Like Button