7 mjesta koje nitko ne želi posjetiti

Prilikom odabira odredišta za vaše ljetovanje ili odmor birate provjerene turističke destinacije koje su vam se svidjele na fotografijama ili na kojima su bili vaši prijatelji.

Većina ljudi voli putovati kako bi se kulturološki uzdigla i upoznala nove kulture, međutim rijetko tko razmišlja o tome da li to mjesto sa sobom nosi neku „zanimljivu“ priču u pozadini.

Svi smo upoznati s lijepim i romantičnim destinacijama, no jeste li znali da postoje i one iznimno neprivlačne? Rijetki avanturisti odlučili su se zaputiti na destinacije svijeta koje rijetko tko želiti posjetiti, a mi vam donosimo sedam takvih mjesta.

Veliki otok smeća, Amerika

smece
The great Pacific Garbage Patch smjestio se u sjevernom dijelu Tihog oceana. Ovo mjesto poznato je po velikoj količini odbačene plastike, kemikalija i ostalih otpada da zbog gustoće samog smeća satelitska fotografija nije vidljiva. Koncentracija smeća je toliko velika da je prolaz i brodom vrlo često onemogućen.

Alnwick poison garden, Engleska

alnwick
Estetski prekrasan park u Engleskoj lijep nam je samo izvana. Nitko ne bi ni pomislio da se iza ove zelene ljepote krije mnoštvo otrovnih biljaka koje vas u trenu mogu ubiti ili otrovati.

Mnoge biljke zbog svoje otrovnosti smještene su u izoliranim prostorima zbog jačine svojih otrova.

Otok Ramree, Mianmar

ramree
Ovaj prekrasni otok nalazi se u državi Mianmara koja je smještena između Indije, Kine, Bangladeša, Tajlanda i Laosa.

Otok je poznat po najopasnijim vrstama aligatora koji se na otoku nalaze gotovo svugdje, a od njihova ugriza je stradao veliki broj ljudi. Također mjesto je poznato po komarcima koji prenose određenu vrstu malarije i otrovnim škorpionima.

Zabranjena zona, Ukrajina

cernobil
Jedno od zabranjenih područja u Ukrajini u vlasništvu je vlade nakon poznate katastrofe „Černobil“. Nakon katastrofe lokalno stanovništvo je raseljeno, međutim još uvijek tamo živi 200 žitelja koji se odbijaju iseliti.

Mjesto je poznato po visokoj razini radijacije te je za svaki ulazak unutra potrebna posebna dozvola vlade. Nakon izlaska s ovog područja radi se kompletna analiza tijela kako bi se utvrdilo da je radijacija u tijelu dovoljno mala.

Nekoliko agencija organizira izlete na navedene lokacije uz posebno educirane vodiče.

Iiha de Queimada Grand, Brazil

otok-zmija-1
Zmijski otok udaljen je svega 32 km od brazilskog grada Sao Paola. Otok je poznat po velikom broju otrovnih zmija na otoku koje možemo vidjeti na svakom kvadratnom metru.

Sv. Helena, Engleska kolonija

sv-helena
Ovo mjesto možda će vam biti poznato iz povijesnih knjiga budući da je za vrijeme svojih putovanja i poznati Napoleon završio tamo.

Otok Sv. Helena nalazi se u sjevernom dijelu Atlanskog oceana, a jedini način na koji se dolazi do njega je preko velikih brodova koji prevoze kontejnere, a dolaze svakih nekoliko mjeseci iz sjeverne Afrike.
Ne postoji aerodrom niti bilo koji drugi način transporta.

Otok Izu, Japan

izu otok japan
Ovaj otok tehnički pripada pod ovlasti Tokija. Poznat je pod nazivom „vulkanski otok“ budući da se tamo nalazi najveća koncentracija vulkana na svijetu. Zbog velike koncentracije plinova lokalno stanovništvo dobilo je naredbe da mora svakodnevno nositi gas maske zbog plinova koji ih mogu ubiti.

Autor: Marina Jakšić
Fotografije: Steven Guerrisi, Idikula Mathew, kvitlauk, diamond geezer

Facebook Like Button