7 najnesigurnijih svjetskih destinacija

Inozemne destinacije, daleka putovanja i upoznavanje drugačijih običaja i kultura svijeta za sve ljude predstavljaju poseban užitak. Dok neki pojedinci svoj smisao vide o uobičajenim dnevnim ritualima, za avanturiste pune adrenalina putovanje u druge zemlje uvijek će biti nešto posebno i drugačije. No da li se isplati ići u zemlje opasne po život? Svi mi bili smo na putovanjima, uglavnom na uobičajenim svjetskim destinacijama koje su relativno sigurne za strane državljanine. U narednom tekstu donosimo vam listu 7 najnesigurnijih svjetskih destinacija u koje se nikako ne savjetuje putovati jer je stopa kriminala, nasilja i terorizma vrlo visoka. Na vama je da zaključite i odlučite.

Sirija

Sirija
Svi smo upoznati sa sadašnjim stanjem Sirije koja nekada nije izgledala kao danas. Nekada bogata zemlja, gotovo je neprepoznatljiva, a prema zadnjim podacima proglašena je jednom od najopasnijih zemalja svijeta upravo zbog građanskog rata i terorizma.

Kolumbija

Kolumbija
Jedna od najopasnijih zemalja na našoj listi nalazi se u Južnoj Americi. Za Kolumbiju su otmice nešto sasvim normalno, budući da se nakon toga traži velika otkupnina, posebno za strane državljanine. Druga stvar koja je karakteristična za Kolumbiju su poznati narko karteli budući da je Kolumbija jedan od najvećih proizvođača kokaina u svijetu. Zemlja je dosta korumpirana i nesigurna za turiste.

Somalija

Somalija
Poznata je informacija da Somalija već dugi niz godina slovi kao jedna od najnesigurnijih i najopasnijih zemalja svijeta. Budući da tamo vlada kaos i nered, ne postoji vlast koja kontrolira domaće stanovništvo i općenito ljude, već zemljom vlada strah, nesigurnost i razne pobunjeničke grupe. Još jedna zanimljiva informacija o Somaliji kaže da je ovo zemlja koja je najpoznatija po piratarstvu, a lako je biti ubijen bez ikakvog razloga.

Irak

Iran
Po novinama se već dugi niz godina proteže zemlja Irak kao jedna od vrlo nesigurnih i nestabilnih zemaljskih područja. Najnormalnije pojave tamo su napadi, terorizam, ubojstva i otmice. Na ulici je gotovo nemoguće hodati, a uvjereni smo da svatko normalan ne želi ići riskirati život u zemlju gdje ljudski život ne vrijedi apsolutno ništa.

Demokratska Republika Kongo

Kongo
Iako je rat u Kongu „završio“ još uvijek vlada alarmantno stanje. U Kongu su ubojstva, silovanja, otmice, mučenje i krađe nešto sasvim normalno, a uobičajeno je vidjeti djecu s oružjem na gradskim ulicama. Stanovništvo ovdje je jako siromašno što dovodi do one druge domene, a to su razne bolesti, zaraze i neimaština.

Afganistan

Afganistan
Bok uz Irak i Iran, ovdje se nalazi i stalno okupirani Afganistan. Budući da se tamo ratuje godinama, Afganistan ne predstavlja sigurnu zemlju za bilo kakvu vrstu putovanja. Uz standardna ratovanja ovdje su najnormalnija ubojstva, otmice, korupcija i slične stvari.

Jemen

Jemen
Još jedna zemlja na listi top sedam je upravo Jemen. Zemlja u kojoj je terorizam, nehumanost i kriminal drastično raširen, predstavlja veliku opasnost za sve turiste i strane državljane.

Autor: Marina Jakšić