Advent u Gradu svetog Nikole nikad bajkovitiji

Grad svetog Nikole, koji se održava peti jubilarni put i ove 2019. godine, 5. i 6.12. u Muzeju Grada Zagreba, jedinstven je događaj za obitelji, ponajprije djecu, koji se nikako ne propušta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Adventski ugođaj već je prisutan, a grad polako postaje blagdanska čarolija. Vrući kesteni, kuhano vino, miris fritula i ukusnog punča šire se ulicama našeg grada.

Vrijeme je darivanja, veselja i blagoslova. Svaki trenutak posvećen najdražima istinska je vrijednost, koju s puno ljubavi treba njegovati.
Posebno kada su najmlađi u pitanju.

Nikola i djevojčica

Stoga će Nikola, sa svojim ovogodišnjim domaćinom Muzejom grada Zagreba, prije nego službeno otvori Grad svetog Nikole i ove godine, uz prigodne darove, posjetiti djecu u Klinici za dječje bolesti Zagreb Klaićeva.

Tako će, posjetom njihovog zaštitnika, najmlađima koji nisu sa svojim roditeljima u ovo blagdansko vrijeme, donijeti duh Božića.

A kako bi posjet svoj djeci i obiteljima, koji su u mogućnosti posjetiti Grad svetog Nikole u Muzeju grada Zagreba, Opatička ulica 20, bio još bliži ulaz na ovaj događaj i dalje ostaje besplatan!

Marijana Batinić i kćer

A oduševljenje ovim adventskim događanjem iz godine u godinu pokazuju važne hrvatske institucije, pokrovitelji, partneri, ali i brojni mediji koji vjerno prate zbivanja u Gradu svetog Nikole što su nam ovogodišnjoj konferenciji za novinare s oduševljenjem iskazali.

chef matko Bukovec

U predivnom prostoru Kotanyi Gourmet Kluba, uz mirisne zalogaje nagrađivanog chefa Matka Bukoveca i ove smo godine najavili i pozvali ispred medija sve obitelji, djecu, a i sve one koji u sebi nose duh blagdana.

Posebna, čarobna, priča čeka vas u Gradu svetog Nikole, u srcu gornjogradskog adventskog Zagreba
Još ne tako davne 2015-te, prvi puta smo zajedno zakoračili u ovu bajkovitu priču i prvi puta otvorili magični grad prepun mašte, ljubavi i pravog božićnog duha – GRAD SVETOG NIKOLE.

Od tada, svake zime uoči svetog Nikole, zaštitnika djece, putnika i pomoraca, naša priča otvara zimska blagdanska događanja za najmlađe, kao dio jednog od najljepših adventskih slavlja u svijetu.

Ove će godine Grad svetog Nikole svojim čarobnim idejama i bajkovitim ukrasima partneri Cool igraonica, Home by Ciss i Mobel Land stvoriti blagdansku bajku u kojoj će uživati i djeca i odrasli dok uživaju u obilju u druženju s Nikolom ili se vesele i stvaraju u nekoj od kreativnih radionica.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Otvaramo vrata najljepšeg grada Grada svetog Nikole

U neobičnu bajku, koja posjetitelje iz godine u godinu ostavlja bez daha, uvest će vas Dječji zbor Zagrepčanke i dečki, koji će u 16 sati uz dolazak Nikole svečano otvoriti događanje.

nastup

U dvorišnom prostoru predivnog Muzeja garda Zagreba, nakon blagdanskih pjesama posvećenih svetom Nikoli, zaplesat ćemo uz prave majstore i majstorice plesa, natjecatelje iz popularnog Supertalent Show-a, plesnog studia Escape.
Plesni spektakl koji već nakon toga slijedi izvest će predstavnici plesnog studija Fusion.

hungry mile

U svečanom ruhu samog Muzeja grada Zagreba svečano otvorenje obilježit će oba dana čak 4 kulinarska showa koje će nam prirediti Lana Klingor i jedan od najpopularnijih blogera, kada su ukusni recepti u pitanju, Hungry Mile.

Zasigurno jedan od najzanimljivijih dijelova programa, oba dana trajanja Grada svetog Nikole, su kreativne radionice za djecu Eko-Etno furka, koju nam uz snažne poruke o očuvanju okoliša, priprema udruga Abeceda roditeljstva.

licitari-1-300x300Kreativne radionice brojne su, a djeca će svojim spretnim rukama izrađivati ukrase iz recikliranog materijala za Čarobnu Šumu živih borova u dvorištu Muzeja te tako stvarati predivan ambijentalni ugođaj iz bajke koju niti odrasli neće željeti propustiti.

darovi

Tu su nam i radionice u kojoj će djeca uz obrt s tradicijom od 60 godina Tomica i Marica izrađivati zagrebačke licitare, ali ćemo saditi i biljčice i maćuhice uz vodstvo Hortiart Homa.

Izvrstan je ovo način da djeca nauče i ponešto o ekologiji i zaštiti okoliša, a i sam sveti Nikola vozit će se u Toyota hibridu cijeli tjedan kako bi ukazao na važnosti zaštite planeta.

nagradna toyota

Smijeh do suza i otkačene fotografije bit će dio rezultata i velikog Kreativnog natječaja koji započinje već 30. 11. uz druženju s Nikolom u gradu, kao dio cjelokupnog programa.

dinamovci

Blagdani sa sportskim uzorima-pa to je zaista čarolija!

Najveće uzbuđenje zasigurno će kod mnogih izazvati sportska radionica SmartSport koju će voditi popularni igrači nogometnog kluba Dinamo, a koju nam je omogućila udruga Abeceda roditeljstva. Zabava koja će sigurno stvoriti neke divne uspomene.

Drugi dan započinjemo ponovno s glazbom koju će nam uz izvođenje najljepših božićnih skladbi izvesti veliki puhački orkestar Željezničar i tako dodatno uljepšati svečanu, blagdansku, razigranu atmosferu.

puhački orkestar željezničar
Foto FB Željezničar

Oba dana mališani će moći pobojati svoja lišca uz Face painting koja je omiljena zabava djece, ali će se zabavljati i uz Likovne radionice i čitanje priča uz pjesnikinju Vesnu Boinović Grubić i književnicu Sanju Kalambura.

Muzej grada Zagreba, kao domaćin ovogodišnjeg Grada svetog Nikole, ove godine ekskluzivno u ovom adventskom razdoblju za posjetitelje priprema posebno druženje s nekolicinom kostimiranih povijesnih ličnosti grada Zagreba iz iznimno popularne i posjećene predfašničke manifestacije Žive slike.

Riječ je o najzabavnijem zagrebačkom predfašničkom projektu koji se u Muzeju grada Zagreba održava već dvadeset godina!

Samo za Grad svetog Nikole, nekolicina povijesnih zagrebačkih ličnosti u ovom će svečarskom, adventskom razdoblju doprinijeti čaroliji blagdana.

Profesor Baltazar i nadaleko poznati ilirac Ljudevit Gaj već su nam potvrdili svoj dolazak, dođite i provjerite tko Vas još očekuje!

Posjetitelje ćemo oba dana manifestacije Grad svetog Nikole povesti na šetnju stalnim postavom Muzeja uz vodstvo Živih slika, svakih pola sata, od 17 do 19 sati.

alis pećarić marić obitelj Šimleša

Čitaj knjigu uz Alis Pećarić Marić donosi djeci vrlo poučne i edukativne radionice koje se ne propuštaju, stoga pri dolasku odmah rezervirajte svoja mjesta za Vježbaonicu sreće koju će voditi dvije nastavnice i pedagogice Tamara Vučković i Tihana Lipovec Fraculj te radionicu Priče o neustrašivim hrvatskim ženama i neustrašivim klincima pod vodstvom Tatjane Barat koja je namijenjena za djecu od 8 do 14 godina koju će voditi sama autorica knjige.

Cilj ove kreativne radionice je ne samo čitanje priča o iznimnim hrvatskim ženama nego i važnost uočavanja vlastitih sposobnosti djece.

A kako bi sve malo začinili i s modnim dahom oba dana moći ćete uživati u Blagdanskoj dječjom modnoj reviji poznatih mamica s djecom, koje će crvenim tepihom prošetati u obući Wulf sporta. Ove modne poslastice donosi nam Miss4miss agencija.

revija

Predstave i crtići u kojima će obitelji uživati oba dana

Dvije izvrsne predstave Bajka Kolačić medenjačić u izvedbi Cool igraonice i Zebre su u gradu u plesnom performansu Tala, kao i kontinuirana projekcija prigodnih animiranih filmova studija Recircle oduševljavat će najmlađu publiku oba dana.

Za sve najmlađe koji obožavaju crtane filmove oba dana moći će gledati čak njih 6, a animirani filmovi dolaze iz tvornice Recircle nagrađivanih hrvatskih animatora koji su ove 2019. trijumfirali u Cannesu i pokupili svjetske nagrade.

toyota poklanja nagradna

Veliko finale zatvaranja Grada svetog Nikole

Veliko finale zatvaranja Grada svetog Nikole 6.12. obilježit će opće veselje uz proglašenje naj fotografije iz Kreativnog natječaja Fotkaj i osvoji vikend vožnju Toyota hibridom te nastup Twirling Mažoret klub Sveta nedjelja, nakon čega slijedi radost otvaranje velikih pinjata iznenađenja koja u ipak svi najviše volimo.

Dođite i stvarajte bajku s nama. Budimo jedna velika obitelj!

Ove godine pokrovitelji, partneri i prijatelji Grada svetog Nikole su:

• Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku
• Grad Zagreb
• Turistička zajednica grada Zagreba
• Međunarodni institut za klimatske aktivnosti
• Hrvatska gospodarska komora
• Zaklada Hrvatska za djecu
• Globalna concierge agencija Quintessentially iz Londona

Domaćin Grada svetog Nikole

gsn-logo-mgz

Sponzori

gsn-logo-zvijezda gsn-logo-labud gsn-logo-orangina

gsn-logo-ruf gsn-logo-argeta-1 gsn-logo-trudi

gsn-logo-argeta gsn-logo-cedevita gsn-logo-kotany

gsn-logo-toyota gsn-logo-papmpers gsn-logo-salvit

gsn-logo-bagatin

Pokrovitelji i partneri Grada svetog Nikole:

gsn-logo-grad-zagreb gsn-logo--mdoms

gsn-logo-iica gsn-logo-zhzd

gsn-logo-q gsn-logo-hgk

gsn-logo-citaj gsn-logo-abeceda gsn-logo-igraonica

gsn-logo-escape gsn-logo-lactovit sanytol

gsn-logo-lr gsn-logo-miss jpg gsn_logo_mobel_land

gsn-logo-tmksn gsn-logo-hortiart gsn_logo_fusion

gsn-logo-boxes gsn-logo-solpapar gsn-logo-bestia

Facebook Like Button