Aida u CineStaru

Vrhunac umjetnosti ekskluzivno pogledajte na velikim platnima CineStar kina.

Aida je najspektakularnija opera talijanskoga skladatelja Giuseppea Verdija i jedna je od najizvođenijih opera u cijelom svjetskom opernom repertoaru.

Priča o ljubavi etiopske princeze Aide i egipatskog zapovjednika Rademesa koja je jača od same smrti prožeta je ratom i mržnjom prema neprijatelju te donosi modernu alegoriju o nacionalizmu.
Prema riječima autora knjige o Verdiju, Charlesa Osbornea, Aida je u čisto glazbenom pogledu čudo
melodijske ljepote i maštovite orkestracije, sa savršenom ravnotežom objektivne deskripcije i subjektivne osjećajnosti, ukratko – trijumf stvaralačke mašte.

Grandiozne scene, napete ritmove, prekrasne arije i romantične duete vjerno slijedi i vrlo egzotična glazba koja glavne likove prati u smrt gdje zauvijek ostaju ujedinjeni u ljubavi.

Aida u CineStaru

CineStar kina u utorak, 15. rujna u 20h ekskluzivno donose projekciju sydnejske izvedbe ovoga maestralnog djela, koja će se odvijati na impozantnoj pozornici Handa Opere u Sydnejskoj luci. Handa Opera pozornica je koja zaista ne može biti spektakularnija – donosi pogled na čarobne gradske vizure visokih nebodera, poznatu zgradu Sydney Opere i predivni most Sydney Harbour Bridge uz zvjezdano noćno nebo. U potpunosti je smještena iznad površine vode, a zvuk se publici prenosi putem stotina skrivenih zvučnika. Više od 700 osoba bilo je uključeno u cijeli projekt postavljanja opere te izgradnje pozornice.

Pogledajte najavu ove nezaboravne izvedbe veličanstvenog opernog spektakla:

Operu Aida pogledajte u utorak, 15. rujna u 20h u svim CineStar kinima u Hrvatskoj.

Dirigent opere je slavni Brian Castles-Onion, redatelj je Gale Edwards a dizajner scenografije i kostima, čija vam fotografije donosimo u fotogaleriji, poznati je dizajner i umjetnik Mark Thompson.

Uživajte u raskošnoj produkciji i neponovljivoj glazbeno-scenskoj izvedbi koju koju nikada nećete zaboraviti i koje ćete se rado prisjećati.

Uz dopuštenje: Blitz film i video distribucija (sve fotografije)

Facebook Like Button