Alergija predstavlja stres za tijelo i dušu

Alergija predstavlja stres za tijelo i dušu: oči suze, nos curi, teško se diše, loše se spava, a trpi i koža.
Znanstvena istraživanja ukazuju na činjenicu da alergeni iz zraka mogu prodrijeti u kožu. Uzrok tomu može, prije svega, biti oslabljena zaštitna funkcija kože koju, između ostalog, izaziva smanjena aktivnost vlastitih enzima u koži.

Ona reagira pojavom crvenila, ljuštenjem, nadražajem na svrbež i zatezanjem. Stvara se čarobni krug – uzajamno djelovanje tijela i psihe, a koje je vidljivo i izvana.

Procjena je kako u Hrvatskoj 7-10% stanovništva boluje od peludne alergije, a 3-5% boluje od astme.

eucerin-ph5-1

Posljednjih godina postoji trend porasta oboljelih od raznih vrsta alergija

Mnoge štetne tvari iz okoliša predstavljaju veliku opasnost za kožu: stres, otrovi iz okoliša, UV zračenje i hladnoća otežavaju našoj koži život. Osobe koje pate uslijed alergije imaju smetnje u zaštitnoj funkciji kože i zato su njezine obrambene snage oslabljene.

Enzimi – najbolja zaštita za osjetljivu kožu
Jko su se dobrim pokazali preparati za čišćenje i njegu osjetljive kože oni koji usklađuju pH5 e s pH-vrijednošću kože, a imaju zadaću štititi i aktivirati njene prirodne obrambene snage.

Za to je odgovorna jedinstvena djelotvorna kombinacija koja se sastoji od pH5 citratnog pufera za jačanje kiselog zaštitnog ogrtača, glicerina za povećavanje vlage u koži kao i dekspantenola za poticanje obnove stanica. Ovaj djelotvorni kompleks dokazano povisuje aktivnost vlastitih enzima kože.

alergija alergije

Preparati s pH5 zaštitnim vrijednostima – jedinstvena njega za zaštitu kože od alergija

Za svakodnevno čišćenje lica i tijela, preparati s istaknutom pH5 vrijednošću prikladani su i za osobe koje ne podnose sapun jer ne sadrži alkalijske sapune. Čiste posebice blago i održavaju vlastitu zaštitu kože. Pogodni su i za svakodnevni tretman kože sklone alergijama tipa 1 – alergija na prašinu, grinje, kontaktna alergija.

Stoga pripazite kod nabave svojih preparata za njegu kože ako ste alergičar, jer koža prva pokazuje da su u tijelu dešavaju procesi koji nisu dobri za vaše zdravlje.

Uz dopuštenje: Omega media (sve fotografije)

Facebook Like Button