Alfred Krupa predstavljen u britanskom časopisu

Kustosi i urednici vodeće međunarodne umjetničke i kulturne publikacije britanskog časopisa AESTHETICA (br. 90, str.158, od 1. kolovoza 2019.) predstavili su umjetničko djelovanje akad.slikara Alfreda Krupe svojoj čitateljskoj publici sljedećim riječima:
“Multidisciplinarni umjetnik Alfred Freddy Krupa smatra se pionirskom silom pokreta New Ink Art (Nova umjetnost tuša), za što je stekao međunarodno priznanje.

On kombinira formalne i reduktivne tehnike Istoka sa zapadnjačkim ekspresionizmom. Pri tome umjetnik evocira i nježnost i odvažne pokrete kroz papir.

krupa-casopis-01

Krupina djela dio su niza zbirki, uključujući i posebnu zbirku knjižnice galerije Tate u Londonu.”

Aesthetica Magazine svjetska je destinacija za umjetnost i kulturu kojoj su u prvom planu najinovativniji praktičari iz područja umjetnosti, dizajna, fotografije, arhitekture, muzike, performansa i filma. U ovom trenutku ima 60 000 pretplatnika na tiskano izdanje (od toga 1000 sveučilišta, visokih škola i škola) i 8000 pretplatnika na digitalno izdanje, a ukupan broj registriranog čitateljstva je blizu impozantnih 460 000.

krupa-casopis-02

Časopis se može kupiti i na internetu i na tisućama prodajnim mjesta u 28 zemalja svijeta, uključujući i u prestižnim galerijama i muzejima poput ICA London, Serpentine, Tate Modern, Tate Britanija, Nacionalna galerija portreta London, Galerija Saatchi, Zbludowicz Collection, Galerija Flowers, Pompidou Center-Paris, Palais de Tokyo i MCA Chicago, između ostalih, međunarodnim sajmovima i festivalima, gotovo 600 trgovina WH Smith, trgovina Barnes & Noble, specijalne knjižare, željezničke stanice, zračne luke i galerije.

Međunarodni mediji prate Krupin rad već desetljećima uključujući i ekskluzivne umjetničke tiskovine poput dvojezičnog (Španjolski, Engleski) magazina Arte Al Limite (AAL) koji je o njemu 2017. godine donio prilog na čak 6 stranica.

krupa-casopis-03

Iako je Aesthetica tijekom svojih 90 brojeva predstavljala i neke druge hrvatske umjetnike ona upravo s ovim brojem doživljava svoj vrhunac u popularnosti i distribuciji, te se stoga opravdano može zaključiti da je ovo bitna potvrda Krupine međunarodne afirmiranosti i jedna od najvećih pojedinačnih promocija hrvatske aktualne likovne produkcije na globalnoj razini.

Časopis je na svojoj web stranici prikazao i 10 Krupinih radova:

https://www.aestheticamagazine.com/profile/alfred-freddy-krupa/

Uz dopuštenje: Alfred Krupa (sve fotografije)

https://www.aestheticamagazine.com/profile/alfred-freddy-krupa/