Beč odnio titulu najboljeg izgleda na svijetu

U kategoriji izgleda, u kojoj se u obzir uzimaju faktori poput ugodne klime, čistoće, ljepote zgrada i krajolika, grad Beč zauzeo je prvo mjesto.
A ova bajkovito lijepa austrijska prijestolnica sedma je na svjetskoj ljestvici gradova s najboljim imidžom.

bec austrija

Prema renomiranom indeksu gradova s najboljim imidžom „Anholt-Ipsos City Brands Index” grad Beč zauzeo je sedmo mjesto i time se svrstao među deset najboljih gradova u svijetu, a to je ujedno i njegov najbolji dosadašnji plasman na ovoj ljestvici.

U sklopu ovogodišnjeg istraživanja tvrtka „Ipsos” provela je tijekom siječnja ukupno 5.000 intervjua putem interneta s ispitanicima iz deset zemalja.

austrija bec

Oni su trebali rangirati 50 gradova iz cijeloga svijeta, ocjenjujući pritom njihov međunarodni status, izgled, sadržaje, ljubaznost stanovnika, puls i potencijal.

Karlskirche bec  Austria

Glavni grad Austrije ostvario je jako dobre rezultate u pojedinim kategorijama, stoga se u cjelokupnom poretku našao na sedmom mjestu.
U kategoriji izgleda, u kojoj se u obzir uzimaju faktori poput ugodne klime, čistoće, ljepote zgrada i krajolika, grad Beč zauzeo je prvo mjesto.

Izuzetno je pozitivno ocijenjena bečka ponuda škola, bolnica i javnog prijevoza, a građanke i građani Beča percipirani su kao ljubazni i pristupačni.

Belvedere  dvorac bec Austria

Gradom s najboljim imidžom proglašen je London.
Drugo mjesto ljestvice zauzeo je Sydney, dok je treće mjesto pripalo Parizu.

Uz dopuštenje: Euro comm (sve fotografije)