Bečki filmski festival

27. izdanje bečkog open air filmskog festivala posvećenog glazbi. Besplatna kulturna ponuda od 30. lipnja do 3. rujna 2017.

Bečki filmski festival koji se već 27 godina za redom održava ispred gradske vijećnice domaćim i stranim posjetiteljima svake godine na 300 m2 velikom platnu nudi besplatne projekcije ponajboljih opernih, baletnih i koncertnih produkcija svih žanrova. Milijuni posjetitelja proteklih su godina bili dijelom ovog iznimnog spektakla na otvorenom koji će se ove godine održati od 30. lipnja do 3. rujna. Početak projekcija pri tom nije točno definiran tj. on ovisi o trenutku padanja maraka.

stadtwienmarketing-1

Otvorenje festivala označit će projekcija spektakularne izvedbe opere „Aida“, a posjetitelje za vrijeme trajanja ovogodišnjeg izdanja festivala očekuju i mnogobrojne druge poslastice kao što su koncert Georgea Michaela, izvedba „Labuđeg jezera“, nastup Diane Krall te poznatih hrvatskih glazbenika “2Cellos“ u Sydney Opera House. Jedan je programski dio rezerviran i za najmlađe.

A kako posjetitelji festivala ne bi samo utažili glad za kulturom, nego i onu stvarnu, pobrinut će se 26 gastronomskih štandova s gastronomskom ponudom iz cijelog svijeta.

Više o samom festivalu i raspored projekcija potražite na http://filmfestival-rathausplatz.at/

Uz dopuštenje: Euro Comm (sve fotografije)

Facebook Like Button