Bečki simfonijski orkestar dolazi u vaše domove

Dnevne sobe diljem svijeta 8. i 10. prosinca pretvorit će se u privatne koncertne dvorane.

Ljubitelji Bečkih simfoničara tada će u virtualnom obliku moći uživati u njihovim izvedbama iz udobnosti svog doma. Dirigentsku palicu druge večeri preuzet će hrvatski maestro Ivan Repušić.

Zbog aktualnih ograničenja kojima se nastoji spriječiti širenje bolesti COVID-19 kulturne ustanove u Austriji ponovno su zatvorile svoja vrata za posjetitelje. Kako bi publika i dalje mogla uživati u njihovim izvedbama, čuveni austrijski orkestar, Bečki simfoničari, priprema pravu glazbenu poslasticu.

becki-simfonicari-koncert-1

Ansambl tako nastavlja seriju popularnih online koncerata koja je uspješno pokrenuta protekle godine. Pod nazivom „Koncerti u dnevnom boravku” gledatelje idući tjedan očekuje peto izdanje koje pruža poseban uvid u koncertne aktivnosti poznatog orkestra.

Dnevne sobe u Beču te ostatku Austrije i svijeta pretvorit će se u privatne koncertne dvorane tijekom dvije večeri. Dirigentsku palicu na prvom koncertu koji će se prenositi 8. prosinca u 20.15 sati preuzet će njemački maestro Dirk Kaftan, a kao solisti nastupit će trombonisti Walter Voglmayr i Otmar Gaiswinkler. Na repertoaru će se naći djela Johanna Michaela Haydna i Kurta Weilla.

U petak 10. prosinca u isto vrijeme slijedi drugi koncert, a ravnanje bečkim orkestrom tada će preuzeti hrvatski dirigent Ivan Repušić.

Ansambl će sa solistom i dugogodišnjim timpanistom Bečkih simfoničara, Michaelom Vladarom, predstaviti rijetko izvođena remek-djela kao što su Rossinijeva uvertira opere Guillaume Tell, Simfonija u C-duru njemačkog kompozitora Johanna Carla Christiana Fischera i Talijanski capriccio Čajkovskog.

becki-simfonicari-koncert

Simfoničari će tako privremeno praznu veliku dvoranu bečkog Konzerthausa ispuniti čarobnim kompozicijama.

Moderator programa u razgovoru s glazbenicima i dirigentima odvest će virtualnu publiku iza kulisa i dati im priliku da orkestar dožive izbliza.

Online koncerte možete pogledati i poslušati na web-stranici Bečkog simfonijskog orkestra i njihovoj Facebook stranici.
Na YouTube kanalu Bečkog simfonijskog orkestra možete uživati već danas njihovim sjajnim dosadašnjim izvedbama!

Uz dopuštenje: Euro comm (sve fotografije)

Facebook Like Button