Britanka Miss Jools otvara party sezonu 2016. u Splitu

Nakon dočeka Nove Godine koji je oborio sve rekorde u posjećenosti nastavlja se uzbudljiva party sezona u Kameleonu. Kolektiv Cruise dovodi u goste dj-icu i producenticu koja će nas odvesti na malo putovanja do berlinske scene gdje je prisutna već dugi niz godina.

Priča o ovoj dami, odnosno o njenoj dj karijeri, počinje još sredinom devedesetih godina u Londonu. Simpatičnog i šarmantnog izgleda i karaktera, te odlučnog stava kada je u pitanju glazba, vrlo brzo se istakla na sceni uzimajući ono najbolje od housea, techna i minimala. Osim na partijima, karijeru usporedno gradi i na tada uglednoj radijskoj stanici Girls FM predstavljajući tako svoje viđenje elektronske glazbe.

miss-jools-2

Kako je strastvena ljubiteljica vinila, Miss Jools je osim gigova i obaveza na radiju cijelo jedno desetljeće provela radeći u legendarnom londonskom vinyl shopu – BlackMarketRecords što joj je donijelo nebrojeno poznastava i istančan glazbeni ukus. 2002. godine postaje suosnivač poznatih večeri Clandestino koje su se događale nedjeljom u londonskom The End klubu. Večeri su bile presjek najboljeg od tadašnje underground scene afirmirajući se kroz imena poput Anje Schneider, Loco Dice-a, Clive Henry-a, Chloe…

miss-jools-1Logičan slijed stvari je i produkcija kada udružuje snage s ekipom iz Audiofly-a i tada nastaje projekt Sleeper Thief. Sa samo dva izdanja na berlinskom Mobilee recordsu postaju dijelom te velike obitelji što je bio motiv za njenu selidbu iz Londona u Berlin 2009 godine. S obzirom na koncentraciju različitih umjetnika u Berlinu, Miss Jools je za sebe pronašla ‘plodno tlo’ sprijateljivši se sa Julie Marghilano, također dj-icom i producenticom. Tako 2013. nastaje projekt Sol Asylum koji okuplja muzičke producente, dizajnere, vizualne umjetnike te sve one koji se žele međusobno inspirirati i stvarati nešto novo.

Za kraj možemo zaključiti da ova dama uistinu ima što reći kroz svoju glazbu s obzirom na dvadesetogodišnju karijeru i energiju koja do danas ne jenjava.

Potporu će joj ovu subotu 09.01. pružiti rezidenti Cruise večeri – Madezh i Mariano Mateljan.

Do subote pogledajte atmosferu s partija kada je Kameleon posjetila Anja Schneider