Canal+ grup udružuje snage s SPI INTERNATIONAL

CANAL+ steći će 70% većinskog udjela u SPI International, zadržavajući trenutni upravljački tim i operativnu strukturu na snazi.

SPI INTERNATIONAL, globalna medijska tvrtka koja upravlja s 42 TV kanala i više digitalnih proizvoda na šest kontinenata, te je veliki igrač u distribuciji i emitiranju sadržaja širom svijeta, sada udružuje snage s Canal+ grupom.

Canal+ grupa vodeći je svjetski operater televizije uz plaćanje i glavni igrač u besplatnoj televiziji u Francuskoj. Canal + ima veliki međunarodni trag prisutan u 40 zemalja u Europi, podsaharskoj Africi i Aziji. U Europi CANAL+ ima snažnu prisutnost u kontinentalnoj Francuskoj i Poljskoj, a također je 2019. godine stekao platformu grupe M7.

Grupa ima ukupno 22 milijuna pretplatnika diljem svijeta i posljednjih je godina doživjela kontinuirani rast svog međunarodnog poslovanja. Ova poslovna suradnja pomoći će tvrtki CANAL+ da proširi svoju strategiju ulaganja u sadržaj i ojača svoju ponudu na različitim tržištima oslanjajući se na europskog lidera Studiocanal, Kino Świat u Poljskoj, a sada i SPI INTERNATIONAL.

U kontekstu ovog sporazuma, koji će omogućiti kombiniranje komplementarnih znanja i vještina, sadašnji vlasnici SPI-a Loni Farhi & Berk Uziyel nastavit će upravljati i razvijati poslovanje SPI-a uz potporu svojeg izvršnog odbora, dok će stranke moći ostvariti uzajamne sinergije za daljnje jačanje prisutnosti dviju skupina na međunarodnim tržištima.

U zajedničkom priopćenju Loni Farhi i Berk Uziyel naglasili su: „To su vrlo uzbudljive vijesti i početak nove ere za SPI INTERNATIONAL. CANAL+ i SPI dijele zajedničku viziju za kontinuirani rast i jaku međunarodnu prisutnost. Godinama smo strateški partneri prilikom čega smo izgradili veliku tradiciju suradnje i postizanja zajedničkih ciljeva.

Adsız tasarım (94)

Sada ćemo imati priliku udružiti snage pod istim krovom. SPI će dodatno ubrzati svoj rast s CANAL+ -om uz istodobno iskorištavanje prirodnih sinergija. SPI INTERNATIONAL ima nevjerojatno talentiran tim koji je u posljednjem desetljeću ostvario nevjerojatan rast. Sada, s ovim sjajnim timom i s puno entuzijazma, oduševljeni smo što smo postali dio obitelji CANAL+. Naše udružene snage ojačat će postojeće zabavne proizvode i proširiti distribuciju našeg privlačnog sadržaja daleko široj publici.

Za Maximea Saadu, izvršnog direktora CANAL+ Grupe: „Pripajanje SPI INTERNATIONAL -a dio je strategije koju provodimo već nekoliko godina. CANAL+ trenutno ima 22 milijuna pretplatnika u više od 40 zemalja, uključujući 15 zemalja u Europi. Zadali smo si cilj da do 2025. godine dosegnemo najmanje 30 milijuna pretplatnika, a SPI INTERNATIONAL zasigurno će biti ključna prednost u postizanju ovog cilja.

Jacques du Puy, izvršni direktor CANAL+ Internationala rekao je: „Veliko nam je zadovoljstvo pozdraviti SPI u našoj grupi. Ovo pripajanje označava novi strateški korak u razvoju naših europskih sadržaja. Bit će to izvrsna prilika za razvoj novih sinergija i poslovanja za naše aktivnosti, osobito na poljskom tržištu i u zemljama srednje i istočne Europe u kojima CANAL+ posluje putem robnih marki M7.

Završetak transakcije, naravno, podliježe odobrenju nadležnih regulatornih tijela na dotičnim područjima (uključujući posebno tijela odgovorna za suzbijanje monopola i kontrolu spajanja).
O CANAL+ grupi

CANAL+ grupa vodeća je medijska tvrtka i operater televizije uz plaćanje. Također je vodeći igrač besplatne francuske televizije. Grupa CANAL+ ima veliki međunarodni trag s prisutnošću u Europi, Africi i Aziji. Grupa CANAL+ ima 21,8 milijuna pretplatnika diljem svijeta, uključujući 8,7 milijuna u kontinentalnoj Francuskoj. Uz STUDIOCANAL i KINO SWIAT, CANAL+ grupa europski je lider u proizvodnji, nabavi i distribuciji igranih filmova i TV serija. CANAL+ grupa je u potpunom vlasništvu svjetske integrirane grupe za sadržaje, medije i komunikaciju, Vivendi.

O SPI INTERNATIONAL

SPI INTERNATIONAL je globalna medijska tvrtka koja upravlja s 42 TV kanala, više digitalnih proizvoda na šest kontinenata i veliki je igrač u distribuciji i emitiranju sadržaja diljem svijeta.

SPI je osnovan prije 28 godina i ima veliko iskustvo u televizijskoj industriji i emitiranju. Tvrtka upravlja s više besplatnih TV kanala, kao i onih uz plaćanje u regijama Srednje i Istočne Europe, Zapadne Europe, ZND-a i Ex-Yuga, uključujući ključna europska tržišta poput Poljske, Češke, Rumunjske, Srbije, Nizozemske i Rusije.

SPI je jedan od vodećih pružatelja filmskih usluga u zemljama u kojima posluje, a FilmBox je njegova vodeća filmska usluga. SPI Group posjeduje paket naslijeđenih marki koje su stekle tradicionalne popularne nazive kao što su FilmBox, Film1, Kino Polska, Stopklatka, Dizi zajedno s različitim tematskim kanalima i streaming uslugama.

Različiti brendovi SPI -a dopiru do milijuna kućanstava putem operatera, partnerskih platformi i SPI digitalnih proizvoda na globalnoj razini. Radeći s više od 700 operatera širom svijeta, SPI koristi najnoviju tehnologiju koja svojim pretplatnicima pruža pristup SPI-jevom linearnom sadržaju i sadržaju na zahtjev te usluzi FilmBox+ koja ima više od milijun pretplatnika.

Tvrtka je nedavno pokrenula novu digitalnu uslugu, Dizi, vrhunski agregator najboljih turskih serija u svijetu. SPI također posjeduje i upravlja imovinom robne marke vrhunskih filmskih usluga Film1 u Nizozemskoj, uključujući četiri linearna kanala i uslugu na zahtjev.

Više od 25 godina SPI INTERNATIONAL vodeći je dobavljač kazališnih filmova i televizijskih programa na međunarodnim tržištima. Čvrsti savezi SPI -a s velikim dobavljačima licenci pružaju uvjerljiv sadržaj, s jakim prepoznavanjem i velikom potražnjom.

Facebook Like Button