Četvrto izdanje “digitalnog rendez-vousa”

Ovo četvrto izdanje “digitalnog rendez-vousa” u 2021. godini ima poseban značaj budući da zaključuje cjelogodišnju proslavu stotog rođendana Francuskog instituta u Hrvatskoj.

U fokusu su ovog izdanja vizualne i zvučne umjetnosti, uz gostovanje uglednih umjetnika poput Marcela Benayouna i Jeana Geoffroya, pionira digitalne umjetnosti, Kaspara Ravela, umjetnika u nastajanju u području “glitch arta” i velikog elektroničkog glazbenika Kassela Jaegera. Neki od ovih gostiju potaknut će širu javnost, kao i stručnjake ili studente na izradu vlastitih kreacija.

kassel-jaegger

Ovo će izdanje također omogućiti propitivanje digitalnih kultura s francuskim i hrvatskim stručnjacima, istražujući ulogu etičnih influencera, ali i istražiti europsku produkciju u području videoigara s prezentacijom francusko-njemačkog projekta “DigiTelling” čiji je cilj podržati neovisnu kreaciju u Hrvatskoj u suradnji s uglednim institucijama (Nacionalni konzervatorij za umjetnost i obrt – Nacionalna škola igara i interaktivnih digitalnih medija iz Angoulêma i Cologne Game Lab).

Događanje okuplja brojne kulturne partnere u Hrvatskoj: ugledne institucije (Muzički biennale Zagreb, Centar za inovativne medije Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, Muzička akademija Zagreb …) kao i alternativne festivale poput “Zeza” (elektronička glazba) ili “Fu: bar” (vizualne umjetnosti).

kaspar-ravel

Izložbe, koncerti, rasprave, participativne radionice, otkrivanje kreativnih alata…: tijekom mjesec dana Francuski institut u Hrvatskoj postaje pravo raskrižje inovacija i digitalnih kultura.

Uz dopuštenje: Francuski institut u Hrvatskoj (sve fotografije)

Facebook Like Button