Čišćenje energije u domu: maknite negativnu dovedite pozitivnu

S vremena na vrijeme potrebno je stan očistiti od negativne energije i dovesti u njega pozitvnu, svježu energiju koja će pročistiti naš dom. Ponekad je potrebno odvojiti vrijeme za čišćenje kuće od suvišnih stvari i maknuti sve što više ne koristimo, presložiti neke stvari i kupiti ili napraviti neke nove detalje koje čine ugodu. Slijediom Feng Shui savjeta, koji govore kako balansirati energiju i što odbaciti, možemo puno napraviti za sebe i svoju okolinu.

Duša doma

Svaki dom ima svoju dušu koja oživi kad se njime šire radost, smijeh i sreća. U tome mogu pomoći dječja radost, vedre boja, glazba te mnoge druge stvari koje stan pune yang energijom i omogućavaju stanarima da se osjećaju dobro. Bitno je s vremena na vrijeme osvježiti zidove te stan održavati čistim.

Svakome se može dogoditi da mu stan ne izgleda svaki dan besprijekorno, no to ne bi smjelo biti pravilo. Dom u kojem slobodno teče energija, bez da se zaustavlja na starim i istrošenim predmetima, mjesto je u kojem se dobro osjećaju i domaćini i gosti.

Rješavanje suvišnih stvari

Nema osobe koja kroz godine nije nakupila gomilu stvari koje čak možda ni ne zna da ima. Vrijeme je da se nekih od tih stvari riješi te napravi prostor za novu energiju. Ponekad gomila stvari u nama može izazvati stres, a da toga nismo ni svjesni. Mi smo ti koji odlučujemo što je za odbaciti, a što nije. Određena stvar jednoj osobi može imati nezamislivu vrijednost, dok je za drugu osobu to stvar za otpis. Uzmite si vremena, promislite i napravite reda.

Sve što u vama budi sreću, radost, ljubav i vedrinu to ostavite, a sve ono što imate osjećaj da vas vuče prema dolje, guši i ometa, to odbacite. Ma što mislili o tome, to je stvar koje se trebate riješiti jer negativno djeluje na vašu energiju. Neke od stvari kojih biste se trebali riješiti su stari časopisi i novine, polomljeni tanjuri, kolekcije igračaka i drugih stvari koje natrpane u kutijama stoje u podrumu. Vama je to očito suvišno, a neko tim stvarima može dati novu energiju i život.

kuča dom krevet

Emocije

Bitno je da se riješite i emocionalnog tereta, stvari koje vam na emocionalnoj razini bude negativnu energiju. Bilo da se radi o starim ljubavnim pismima, haljinama ili trapericama iz srednje škole ili bilo kojim drugim predmetima kojima sada nije mjesto u vašem životu. Postoje i neke stvari na koje ste vezani, možda uspomene na preminule osobe i slično. To ima veliku sentimentalnu vrijednost i toga se nije potrebno rješavati jer je energija oko tih predmeta drugačija od energije koja okružuje predmete koji kao da vas koče u životu.

Ormari

Ono što svakako morate napraviti barem jednom godišnje, a bilo bi idealno ako možete svake sezone, to je očistiti ormar. Gomila odjeće koju skupljamo kroz godinu negativno utječe na protok energije. Svi smo barem jednom u životu kupili nešto što nikada nismo obukli, ali nikako da to izbacimo iz ormara.

Izbacite sve što vam ne pristaje, prevelike i premale stvari, ono što ne nosite i boje koje vam ne odgovaraju. Vama je to suvišno i skuplja negativnu energiju, a drugoj osobi može unijeti pozitivnu energiju u život. Bitno je da u ormaru držite stvari koje na vas imaju pozitivno djelovanje.

odjeća ormar

Otvaranje ormara među prvim je stvarima koje ujutro učinimo stoga nije potrebno da vas odjeća koju ne nosite puni negativnom i ustajalom energijom. Ovo se ne odnosi samo na odjeću, već i na torbe, marame, šalove, nakit i druge modne dodatke. Poklonite staro i napravite mjesto novim stvarima s dobrom energijom.
Prestanite kupovati stvari koje će vam možda jednog dana biti dobre. Ako se dvoumite oko boje, radije nemojte uzeti, slušajte sebe i tako ćete odabrati pravu stvar, a ormar vam više neće izgledati kao tempirana bomba.

Učinite svoj dom ugodnim mjestom za život u kojem pozitivna energija slobodno teče, bez da se gubi u predmetima koje ste odavno trebali izbaciti iz kuće. Svako je vrijeme pravo za to. Zašto to ne biste učinili još danas?

Autor: Vedrana Duić Loparić

Facebook Like Button