Čišćenje lica bez muke – savjeti za blistav ten

Samo nekoliko minuta vašeg vremena ujutro i navečer može rezultirati čistom, zdravom i hidratiziranom kožom. Uspostavite redovitu rutinu njege i uživajte u lijepoj i nježnoj koži.

Čišćenje lica važan je korak u održavanju zdrave i blistave kože. Na tržištu je danas dostupna široka paleta proizvoda koji vam mogu pomoći da imate besprijekorno čistu kožu i savršeni ten. U nastavku koji slijedi donosimo vam nekoliko savjeta i trikova koji će vam u tome pomoći.

Započnite s pravim proizvodima za čišćenje

Prvi korak prema čistoj koži je odabir odgovarajućih proizvoda za njegu. S obzirom na raznoliku ponudu važno je odabrati one koji u potpunosti odgovaraju vašem tipu kože. Posjetite https://www.douglas.hr/ i istražite razne mogućnosti koje vam stoje na raspolaganju.

Maske za dubinsko čišćenje lica

Jedan od najučinkovitijih načina za temeljito čišćenje kože odnosi se na redovnu primjenu maskica za lice. One čine čuda kada je u pitanju dubinsko čišćenje i pomlađivanje kože. Obično sadrže prirodne proizvode, osobito ekstrakte ljekovitog bilja.

Maske za lice razlikuju se prema namjeni; neke su za hidrataciju kože, druge za čišćenje pora ili mitesera, treće s anti-age učinkom i tako dalje. Redovitim korištenjem maski za lice dubinski ćete očistiti kožu i podariti joj blistavi sjaj.

Ispravna tehnika čišćenja

Osim odabira odgovarajućih proizvoda ključna je pravilna tehnika čišćenja. Uvijek čistite lice nježnim potezima i izbjegavajte pretjerano trljanje kože jer to može uzrokovati iritacije. Nakon čišćenja uvijek radije osušite lice tapkajući ručnikom, umjesto da ga grubo „istrljate.”

Započnite, dakle, odabirom sredstva za čišćenje koje, kao što smo ranije spomenuli, odgovara vašem tipu kože. Izbjegavajte primjenu abrazivnih pilinga ili sapuna koji mogu ukloniti prirodna ulja.

Bademovo ulje za hidrataciju

Nakon čišćenja lica ključna je hidratacija. Bademovo ulje prirodna je alternativa brojnim klasičnim kozmetičkim proizvodima koja vam može pomoći u očuvanju vlažnosti kože.

Osim što je hidratizira, ono također pomaže u umirivanju kože i smanjenju eventualne upale. Možete ga koristiti i za skidanje šminke. Posjetite Douglas online trgovinu i saznajte više o blagodatima ovog prirodnog ulja.

Facebook Like Button