Između glamura i inovativnosti

H&M je partijem obilježio lansiranje svoje nove Conscious Exclusive kolekcije u Los Angelesu 27. ožujka.

Mnogobrojne slavne osobe, influenceri i prijatelji H&M-a kao što as Irina Shayk, Dakota Fanning, Halima Aden and Amber Valletta prisustvovali su ovom fantastičnom eventu.

Za sezonu Spring 2019, H&M Conscious Exclusive istražuje ljekovitu snagu prirode, dok istovremeno usvaja i inovacije kada su u pitanju održivi materijali i procesi, sve s ciljem postizanja održivije budućnosti mode.

Kolekcija će biti lansirana 11. travnja i dostupna u odabranim trgovinama širom svijeta, kao i online na hm.com.

hm-concious-1

U sklopu gotovo svake nove Conscious Exclusive kolekcije, H&M predstavlja i nove održive materijale koji ove sezone obuhvaćaju Piñatex® zamjenu za pravu kožu napravljenu od celuloznih vlakana dobivenih iz lišća ananasa, BLOOM™ Foam prilagodljivu biljnu pjenu dobivenu preradom biomase dobivene od algi, i Orange Fiber® održiva svilenkasta vlakna dobivena preradom citrusnog voća.

hm-concious-2

„Pri izradi ove kolekcije istraživali smo ljepote prirode, što je vidljivo na našim uzorcima, lepršavim krojevima, upečatljivoj paleti boja i pažnji posvećenoj detaljima.

Presretni smo što možemo predstaviti nove održive materijale dobivene na biljnoj bazi i na taj način kreirati visokokvalitetne, prekrasne i moderne odjevne kombinacije koji su istovremeno zanimljivi, ali i jednostavni za nošenje,” ističe Ann-Sofie Johansson, Creative Advisor za H&M.

hm-concious-3

Conscious Exclusive kolekcija utjelovljuje ravnotežu između glamura i inovativnosti te se podjednako dobro može nositi u posebnim prilikama, kao i u opuštenijim svakodnevnim trenucima. Kolekcija je nadahnuta prirodnim ljepotama koje nas okružuju, ujedno i važnom ulogom koju ima priroda.

Dizajnerski tim pretočio je minerale, drveće i biljke u prekrasni jacquard i prozračne tkanine s uzorcima. Paleta boja obuhvaća boju lavande, boju pijeska, tirkizno plavu i petrolej boju, kao i koraljno ružičastu boju te crnu, zlatnu i srebrnu boju.

hm-concious-4

U kolekciji se posebno ističe zanimljiva jakna napravljena od inovativnog Piñatex® materijala u sjajno srebrnoj boji i raznobojnog jacquarda, te romantični gornji dio otvorenih ramena napravljen od Orange Fiber® materijala. Istovremeno je pustinjski krajolik poslužio kao nadahnuće za dojmljivu tuniku-haljinu s uzorkom, dok se među mnoštvom lepršavih krojeva posebno ističe i novi nezaobilazni modni dodatak – napravljen od BLOOM™ Foam materijala, što svaku kombinaciju čini opuštenijom.

Uz dopuštenje: H&M (sve fotografije)

Facebook Like Button