Cvjetni ukrasi za stol s božićnim zvijezdama

Za savršeni svečani obrok koji privlači sva osjetila, dekoracija stola jednako je važna kao i izbor jela i pića.

Božićne zvijezde su u jesenskim i zimskim mjesecima savršen cvjetni ukras za stol. Ljepota njihovih raznobojnih, zvjezdastih brakteja parira svakom pravom cvijetu. Božićne zvijezde dolaze u raznim bojama i oblicima te se mogu postaviti na razne načine.

Bilo u vazi ili posudi, kao zasebna biljka ili u kombinaciji s drugim zimskim cvjetnicama, kreativne mogućnosti s božićnim zvijezdama su beskrajne. Stručnjaci iz Stars for Europe (SfE) predstavljaju cvjetne dekoracije stolova s božićnim zvijezdama u raznim bojama i stilovima.

Bajkoviti svečani stol u rumenim tonovima
Glavnu ulogu u ovom bajkovitom središnjem postavu stola u nježnim rumenim tonovima igraju rezane božićne zvijezde. Kuglice, pribor za jelo, svijeće te vintage kristalne čaše i vaze stvaraju uzbudljiv kontrast modernom, ručno izrađenom božićnom drvcu u pozadini.

Na svakome mjestu gosta dočekuju izrezana božićna zvijezda u koraljnoj boji i grančica eukaliptusa. Posuđe u vintage stilu i pločica s imenom od smeđeg filca stvaraju retro atmosferu.

rapsodija-za-osjetila-uredjenje-2

Savjet: kako bi tanjuri ostali čisti, omotajte stabljiku božićne zvijezde zelenom trakom ili je stavite u cjevčicu napunjenu vodom.

Koraljni i grimizni san: ovaj aranžman od rezanih božićnih zvijezda, svijeća i ukrasne panicum trave teško je nadmašiti kada je riječ o blagdanskoj ljepoti.

Romantični vintage stol u nježno ružičastoj boji
Ružičasta, blijedo zelena i bijela boja daju ovom svečanom stolu romantičan izgled. U središtu stola pogled privlači pladanj pun mini božićnih zvijezda u ručno izrađenim papirnatim vrećicama te zumbuli i voštani češeri.

rapsodija-za-osjetila-uredjenje-1

Spiralne svijeće u zlatnim držačima, raskošno cvjetajuće božićne zvijezde u usklađenim žardinjerama te glazirani rambutan i kuglice pamuka razbacane po stolu čine savršeno postavljen stol.

Desno: mini božićna zvijezda u ručno izađenoj papirnatoj vrećici na ovom romantičnom vintage slavljeničkom stolu predstavlja gestu dobrodošlice i dar u jednom.

Prirodna elegancija s krem božićnim zvijezdama
Elegantan i prirodan u isto vrijeme, ovaj raskošno postavljeni stol ukrašen je božićnim zvijezdama u krem boji, cik-cak grmovima (muehlenbeckia astonii) i kukurijecima u različitim veličinama.

Dodajte mahovinu, češere, grančice smreke i echeveriju, kao i snježni sprej i kuglice u usklađenim bojama. Dvobojne bijele i zelene konusne svijeće daju atmosfersko svjetlo.

rapsodija-za-osjetila-uredjenje-3

Sjajni reprezentativni komad s crvenim božićnim zvijezdama
Postavljena u sredinu stola, zdjela sa zasađenim božićnim zvijezdama daje sjajan dojam na svečanom božićnom stolu. Smrekove grane, orasi i jabuke raspoređene u zdjelu i oko nje čine savršeno postavljen prirodni stol. Savjet: različite nijanse crvene i različiti oblici lišća na božićnim zvijezdama i borovim granama čine dinamičniji aranžman.

Božićno drvce obrubljeno malim božićnim zvijezdama i nizom svjetala, vodoravno obješeno iznad stola, čini fantastičan dodatak sobama s visokim stropovima. Viseće grane šipka vizualno premošćuju prazninu do zdjele s božićnim zvijezdama na stolu.

Božićne zvijezde kao rezano cvijeće
Bilo da su pojedinačno u vazi, kao cvjetni aranžman ili u buketu, rezane božićne zvijezde imaju jako dug vijek trajanja u vazi. Njihove zapanjujuće brakteje ostat će svježe oko dva tjedna ukoliko zaustavite curenje mliječnog soka iz stabljika neposredno nakon rezanja.

Kako biste to učinili, najprije uronite stabljike u vruću vodu od oko 60 °C na otprilike pet sekundi, a zatim ih odmah uronite u hladnu vodu.

Za više ideja za svečano postavljanje stola s božićnim zvijezdama te puno drugih informacija i savjeta za ukrašavanje ove biljke koja cvjeta zimi posjetite: https://www.starsuniteeurope.eu.

Uz dopuštenje: Grayling (sve fotografije)

Facebook Like Button