Da li zemlja postaje negostoljubivi planet

Iza ovog globalnog prirodoslovnog dokumentarnog serijala, čiji voditelj i pripovjedač je Bear Grylls,
stoje Oskarom nagrađeni Guillermo Navarro, snimatelji i redatelji prirodoslovnih emisija ovjenčani nagradama Emmy i BAFTA te produkcijska kuća Plimsoll Productions

Prva epizoda Negostoljubivog planeta premijerno će biti prikaza 28. travnja u 21:00h, na kanalu National Geographic.

negostoljubivi-planet-1

National Geographic, prepoznat diljem svijeta po svojoj neusporedivoj predanosti prirodoslovnom pripovijedanju i filmskom umijeću, donosi sagu u šest dijelova Negostoljubivi planet, s početkom prikazivanja 28. travnja u 21:00h.

Ovo nije klasična emisija o prirodi.

negostoljubivi-planet-2

Uz izvršnog producenta Guillerma Navarra (“Panov labirint”), Oskarom nagrađenog filmskog snimatelja i redatelja, producenticu Marthu Holmes (“Plavi planet”) nagrađenu nagradom Emmy, producenta Toma Hugh-Jonesa nagrađenog nagradom Emmy (“Plava Zemlja II”), producenta Delberta Shoopmana (“Otok Island”) nagrađenog nagradom BAFTA te producenta Beara Gryllsa (“Otok”) nagrađenog nagradom BAFTA – koji je i voditelj i pripovjedač emisije.

Negostoljubivi planet skreće pozornost gledatelja na najnevjerojatnije, gotovo natprirodne, prikaze životinja koje su se prilagodile najokrutnijim evolucijskim iznenađenjima.

Serija se usredotočuje na neke od najekstremnijih okruženja svijeta kako bi otkrila najnevjerojatnije priče životinjskog kraljevstva o preživljavanju na ovom planetu koji se neprestano i brzo mijenja.

negostoljubivi-planet-3

Negostoljubivi planet predstavlja novu generaciju filmskog stvaralaštva o divljini, stvarajući napetu, aktualnu i dramatičnu priču u svakoj epizodi i uspostavljajući likove sa šest zasebnih bioma i životinjama koje ih nazivaju svojim domom.

Negostoljubivi planet prepoznaje da se svijet ubrzano mijenja te da su izazovi s kojima se suočava životinjski svijet sada drugačiji nego ikad prije.

Svaka pojedina epizoda – Planine, Oceani, Travnjaci, Džungle, Pustinje i Polarno – istražuje brutalne uvjete s kojima se suočavaju neke od najkompleksnijih, najizdržljivijih i zadivljujućih vrsta na planetu.

Suočene s mnoštvom izazova kao što je neumoljivo vrijeme, intenzivna konkurencija za resursima i neprestani sukob između grabežljivaca i plijena, misija svake životinje je jednostavna: preživjeti ili umrijeti.

negostoljubivi-planet-4

U sklopu snimanja Negostoljubivog planeta snimljeno je oko 1.800 sati materijala na svih sedam kontinenata, u ukupno 82 snimanja preko 1.300 dana u kojima je sudjelovalo 245 članova tima na terenu.

Inovativna tehnologija snimanja omogućila je pristup nekim od najudaljenijih i najnegostoljubljivijih lokacija na planetu.

Negostoljubivi planet snimio je dosad nikad viđena ponašanja životinja, kao i nove perspektive, uključujući uzbudljivu borbu snježnog leoparda i kozoroga; jaguara koji lovi ogromnog kajmana; mladunčad bjelolike guske koja skače s litica i po prvi puta snimljenu potjeru polarnih vukova za mošusnim volovima.

“Negostoljubivi planet je vizualno putovanje našim planetom kroz šest ekstremnih okruženja.

Ubrzane promjene planeta sve više nadmašuju sposobnost vrsta da se prilagode neprijateljskim okolnostima: ulozi su sada viši nego ikada prije,” kaže Navarro. “Ovom vizualnim pričom svjedočimo njihovom preživljavanju.”

“Negostoljubivi planet može se činiti kao da nije s ovoga svijeta, ali radi se o vrlo živopisnom prikazu planeta iz perspektive životinja, a to emisiju čini različitom od ostalih emisija ovog žanra,” kaže Hugh-Jones. “Gledatelji doživljavaju dramatične trenutke i trijumfe izravno kroz oči najboljih umjetnika preživljavanja ovog planeta; postavljeni su u samo središte uzbuđenja.”

Dodajući emisiji osjećaj energije i intenziteta, Grylls, koji je i sam ultimativni umjetnik preživljavanja, gledatelje vodi kroz emisije svojim pripovijedanjem i pojavljuje se pred kamerama kao voditelj na početku i kraju svake epizode.

Uz dopuštenje: Impressum komunikacije (sve fotografije)

Facebook Like Button