Dani vina u Jaski ovog vikenda najpopularnija su vinska manifastacija sjeverne Hrvatske

Ovaj vikend idemo na najpoznatiju jaskansku vinsku i turističku manifestaciju „Dane vina“!

Prošlotjedni Festival pjenušaca & jagoda na Plešivici bio je svojevrsni uvod u vinske manifestacije koje se nastavljaju u plešivičkom kraju.

Naime, ovog vikenda, točnije od 3. do 5. lipnja 2022., u perivoju dvorca Erdödy, održat će se najpoznatija jaskanska manifestacija „Dani vina“ na kojoj će posjetitelji moći uživati ne samo u pjenušcima, nego i u mirnim vinima plešivičkih vinarija.

vino korak i jagode

Predstaviti će se Josip Braje, Robert Braje, Krešimir Ivančić, Željko Gregorić, Vinarija Jagunić, Franjo Kolarić, Podrum Mladina, Stjepan Sirovica, Damir Režek, Siniša Šoškić, Tomac & Bajda, Dobra berba i RJ Winery.

Ljubitelje plešivičkih vina sigurno će zainteresirati brojne radionice i degustacije vina

Čaše za vino – Koja je čaša za koje vino?“, potom radionica „Vertikala 7 boca Rizlinga Plešivice“ i „Art&wine“, a ambasadorica manifestacije Morana Zibar održat će radionicu na kojoj će predstaviti svoja najdraža plešivička vina.

dani vina jaska

Ljubitelji „ozbiljnih“ pjenušaca doći će na svoje na radionici „Vintage pjenušci Plešivice“, a radionica „Jantarna vina Plešivice“ zainteresirat će poklonike orange vina. Da je Plešivica odlična regija i za uzgoj sorte pinot sivi, dokazat će se na radionici „Vertikala 7 boca sivog pinota“.

Cijeli popis radionica i prijavnicu potražite OVDJE, a cijena jedne radionice je 100,00 kn.

Uz dobro vino uvijek ide i zabava, a nje će na manifestaciji „Dani vina“ biti napretek. Program je koncipiran tako da će uživati sve generacije.

dražen žerić renata sopek crvena jabuka jaska dani vina

Najmlađi će se odlično zabaviti zahvaljujući adrenalinskom dječjem programu, veliki i mali sportskoga duha moći će provesti vrijeme vježbajući s fitness trenericom Renatom Sopek, ljubitelji kazališne umjetnosti moći će pogledati predstavu sjajnog Kerekesh teatra, a stand-up komičarka Marina Orsag na „Dane vina“ donosi pregršt smijeha.

Za ljubitelje rocka u subotu će koncert održati grupa „Opća opasnost“, a u nedjelju legendarna grupa „Crvena jabuka“. Program možete pogledati OVDJE.

„Ljubav prema vinima i svome kraju pretočit ćemo i ovog vikenda u najpoznatiju jaskansku vinsku i turističku manifestaciju „Dane vina“ te pozivamo vas da ih zajednički otvorimo u petak 3. lipnja u 19.30 sati, u bajkovitom okruženju našeg perivoja dvorca Erdödy uz vrhunsku domaću kapljicu“ s ponosom je naglasio Zvonimir Novosel, gradonačelnik Jastrebarskog.

Facebook Like Button