David Skoko stvara novu generaciju kuhara, konobara i barmena

Mladi kuhari, konobari i barmeni stekli su nova znanja i vještine pod vodstvom chefa Davida Skoke.

Niz stručnih edukacija u sklopu projekta Aminess Gourmet Lab, koji je pokrenula turistička kompanija Aminess, pod vodstvom chefa Davida Skoke i najvećih stručnjaka iz različitih ugostiteljskih područja, uspješno je završen.

Na edukacijama u restoranu Loop u Aminess Maravea Camping Resortu, sudjelovalo je više od 60 članova Aminess gourmet tima koji su tijekom veljače i ožujka imali priliku učiti od najvećih profesionalaca na gastro sceni.

aminess-gourmet-lab-1

Mladi kuhari, konobari i barmeni stekli su nova znanja i vještine iz područja somemelierstva i mixologije, slastičarstva, sous vide kuhanja, rižota i tjestenina, izrade kruha, pripreme i dozrijevanja mesa te radionice craft piva.

Slušali su tako predavanja Davida Skoke, miksologa i stručnjaka za žestoka pića Vjenceslava Madića Kishonija, specijalista za pizzu Marina Vanjka te mnogih drugih. Program je uključivao i teme poput unapređenja prodaje pomoću govora tijela i retorike te kontrole normativa.

aminess-gourmet-lab-2

Osim Aminess Gourmet Laba, Aminessovi zaposlenici redovito sudjeluju na različitim edukacijama, čak i izvan Hrvatske. Kako bi gostima ponudili još bolje gastronomsko iskustvo, članovi Aminess gourmet tima ovom su prilikom boravili i u Sloveniji gdje su, u nekim od najboljih ondašnjih restorana, imali priliku usavršiti svoje kulinarske vještine uz mentorstvo vrhunskih slovenskih chefova.

Njihovi domaćini bili su talentirani chef Jorg Zupan iz restorana Atelje u Ljubljani i kuharski virtuoz Janez Bratovž, vlasnik restorana JB Restavracija u srcu Ljubljane.

Šest članova Aminess gourmet tima iz Istre i Dalmacije, radilo je uz bok poznatim chefovima.

Za vrijeme boravka u Sloveniji kuhari su, kao ravnopravni članovi kulinarskog tima, svakodnevno sudjelovali u radu i imati priliku usavršiti se uz najbolje slovenske chefove u renomiranim restoranima. Kuhari su tako imali priliku dodatno razvijati vlastitu karijeru, usavršavati odnos prema gostima te si olakšavati buduće izazove svakodnevnog posla.

aminess-gourmet-lab-3

Aminessovi kuhari ponijeli su iz Slovenije najbolje iskustvo iz prakse, a naučili su i trikove i tajne svjetske gastronomije. Koliko je ovo jedinstvena prilika govori i činjenica da su članovi Aminess gourmet tima kod chefa Bratovža sudjelovali i u pripremi posebnog ručka od čak deset sljedova za jednog od najpoznatijih svjetskih chefova, japanskog majstora Hiroyoshi Ishide koji je ujedno i vlasnik ekskluzivnog „invitations-only“ Mibu restorana u Japanu.

Uz dopuštenje: 404 (sve fotografije)

Facebook Like Button