Devet tema za čarobno božićno uređenje doma

„U dekoriranju prostora božićno uređenje ima posebno mjesto.
Uz raznovrsne kuglice, svijeće, vaze i pladnjeve, Božić u dom donosi i bilje.
Naime, priroda je svoje simbole duboko ugradila u proslavu najveselijeg kršćanskog blagdana. U njegovu su temelju badnjak, drvo koje se na Badnju večer stavljalo na ognjište, te božićno drvce.

Ono na jedinstven način spaja emocije, tradiciju i estetiku. Time nastaje unikatna scenografija za najljepša slavlja u godini“, istaknula je Snješka Kožul (Papillon), glavna dizajnerica tvrtke Iris MBM.

Izbor božićnih ukrasa nikada nije bio bogatiji. Kako bi na svoje došle osobe različitih stilova, vrtni centar Iris MBM osmislio je devet tema za blagdansko uređenje doma.
Zahvaljujući tome među kolekcijama ukrasa su one kojima dominira minimalizam, one nadahnute tradicijom i bajkama te kolekcije koje će dodatna krila dati zaljubljenicima u umjetnost.

Teme za blagdansko uređenje doma su Let it Snow, Silver Crystals, Sparkling Christmas, Red Fairy Tale, Elegance of Nature, Gentlemen’s Collection, Blue Magic, Gold Collection i Christmas Cabaret.

„Uz jelku ili smreku blagdanskom ugođaju doprinosi i drugo bilje koje je zimi ukrašeno bobicama ili cvijećem. Tu su božićne zvijezde, kukurijeci i božikovina“, kazala je Aleksandra Matanović, voditeljica prodaje u tvrtki Iris MBM.

Božićne kolekcije

iris-mbm-7

Let it Snow

Zakoračite u šumu zametenu snijegom! Kroz borove grane koje se povijaju pod debelim šumskim prekrivačem, proviruju snježne sove i čudesni sobovi. Snježna čarolija koncept je koji jednostavnost pretvara u veličanstvenost.

iris-mbm-4

Silver Crystals

Moćan i otmjen. Upravo je takav dvor Snježne kraljice kojim je nadahnuta ova kolekcija ukrasa za bor. Njome dominiraju velike bogate kristalne kugle i srebrni nakit za bor. Tu su i ukrasi koji podsjećaju na savršene komadiće leda zarobljene moćnom čarolijom.

iris-mbm-8

Sparkling Christmas

Zapalite svijeću na svijećnjaku u čarobnim nijansama srebra i starog zlata. Treperava svjetlost otkrit će slike zbog kojih ćete se osjećati kao da ste zalutali u Tolstojev roman ili na dvor carske Rusije. Uživajte u glamuroznoj proslavi sa šampanjcem u ruci i pogledom na bor urešen toplim satenskim čizmicama te sobovima u krznu i čipki.

iris-mbm-2

Red Fairytale

Crvena je tradicionalna boja Božića. Bezvremenska blagdanska estetika obogaćena je crvenim bobicama, bradatim patuljcima, dobrim vilama i drugim bićima iz bajke. Rezultat je božićno drvce koje će bez daha ostaviti svako dijete, a u odraslima probuditi srce djeteta.

iris-mbm-1

Elegance od Nature

Osjetite sklad prirode. Ove zime u dom unesite ljepotu stoljetnih šuma sa sjevera. Nadahnite se njihovom čistoćom i nježnošću. Uz miris prirodnih materijala, šumske plodove i životinjice mašta će vam lako oživjeti vilenjaka koji se skriva među iglicama bora.

Gentlemen

Gentlemen’s Collection

Zagasitim bojama starog konjaka ova nas kolekcija vraća u viktorijansku Englesku, točnije, na mrazom prekrivene i maglom obavijene ulice Londona. Potiče nas to da se zavučemo pod tople, karirane prekrivače i uživamo u pogledu na božićno drvce s ukrasima od tvida i pliša oplemenjenih s malo sjaja. Idealna kolekcija ukrasa za sve koji žive plemenito i decentno.

Iris MBM - Blue Magic (foto Martina Cvek)

Blue Magic

Odbljesak je to monolitnog noćnog zimskog neba. Ukrasi su nadahnuti plavim i zlatnim sjenama mjesečine te refleksijom mraza i leda. Ta će kolekcija svim pravim romantičarima raširiti krila.

iris-mbm-6

Gold Collection

Ako želite božićno drvce po mjeri draguljarnice, izaberite nakit za bor inspiriran zlatom, dijamantima i biserjem. Točka na „i“ neka budu svilene vrpce. Osjećajte se kraljevski uz nikada otmjeniju božićnu jelku.

iris-mbm-5

Christmas Cabaret

Probudite umjetnika u sebi uz ekstravagantno izdanje vašeg bora. Najodvažnija kolekcija nakita za bor ove zime, donosi vam šarenilo, perje, razigranost… Kićenje bora najbolji je uvod u razdoblje zdravica i nezaboravnih slavlja.

Uz dopuštenje: Prorsus komunikacije (sve fotografije)

Facebook Like Button