Doživite Berlin na originalan način vozeći legendarni auto Trabant

Doživite Berlin na potpuno novi način – vozeći legendarni auto Trabant.

Pri posjetu Berlinu možete napraviti nešto originalno, nešto što će vam zauvijek ostati u sjećanju u ovom slučaju originalnu turističku turu u kultnom automobilu Trabantu ili od milja prozvanom Trabi.

Ova atrakcija dovodi u priliku sve ljubitelje vintage automobila ili možda one koji su zainteresirani za nostalgični dio prošlosti u istočnoj Njemačkoj, preciznije Berlinu, voziti ovaj zaista legendarni auto.

trabant automobil berlin

Trabi-safari tour evo nas! No, što je točno Trabi-safari?

Ima li to ikakve veze s lavovima i zebrama? Ne, uopće! Trabi je nadimak jednog od “najlegendarnijih” automobila njemačke povijesti, a to je legendarni Trabant.

Trabant ili Trabi, izrađivao je Sachsenring Zwickau Automobilwerke (VEB), a postao je tipičan automobil Njemačke Demokratske Republike. Iako je to bio jeftin automobil, u ne tako davnoj prošlosti, bilo je jako teško doći do njega za sve stanovnike tog Istočnog bloka.

Ono što je Trabant učinilo posebnim čarobna je briga i maženje koje je dobio od svojih ponosnih vlasnika kada su uspjeli doći do njega.
No, sve ima svoj razlog. Naime, da bi kupili novi Trabant stanovnici su morali čekati i do 10 godina na isporuku ili bi ga kupiti ilegalno.

Upravo zbog višegodišnjeg čekanja na svoj automobil logičan je razlog iznimne i velike pažnje vlasnika prema svom limenom ljubimcu od trenutka kada su ga ugledali.

Vlasnici napokon kupljenog Trabanta održavali su svoj automobil u besprijekornom stanju prosječno i do 28 godina.

Iako je Trabi bio ukinut 1991. godine, zahvaljujući Trabi safariju još uvijek možete uživati u ovom jedinstvenom obliku vožnje i usput razgledati prelijepi Berlin, grad prepun spoja modernog i povijesnog.

Postoji nekoliko tvrtki koje nude obilazak Berlinom u ovom, sada već, povijesnom automobilu.
Kao što se može očekivati upoznati ćete različite dizajne Trabanta, a mnogi su pretvoreni u prave kolekcionarske predmete čiji su vlasnici od njih stvorili prava umjetnička djela.

Obilasci nude i više nego što mislite, jer ne samo da ćete sjediti u Trabiju, već ćete ga i voziti!

Iskustvo ne bi bilo potpuno, ako ne biste imali priliku sjesti na vozačko mjesto i osjetiti kako ovaj legendarni motor radi.
Ako imate snažnu želju posjetiti istočnu Njemačku, čeznete za razgledom grada Berlina, upoznajte ovaj grad na vrlo originalan način, oduševljenje neće izostati.

Detaljnije informacije možete pronaći na stranicama – Berlin Trabi Safaris

Tekst:Wish hr