Dudov svilac

U izdanju Mozaik knjige izašao je novi kriminalistički roman Roberta Galbaitha – pseudonima slavne J.K Rowling autorice knjiga o Harryju Potteru.

Detektiv Cormoran Srike i njegova pomoćnica Robin Ellacott rješavaju uzbudljiv novi slučaju koji oblikuje priču u napetu, neodoljivu te potpuno nepredvidivu misteriju sve do samog kraja.
Sa svojim prvim dijelom, Zov kukavice, iz serije kriminalističkih romana, postignut je nevjerojatan uspjeh, a ovaj novi roman snažno korača istim putem.

Sadržaj
Kad romanopisac Owen Quine nestane, njegova supruga unajmi privatnog istražitelja Cormorana Strikea. Isprva misli da je jednostavno nekamo otišao na nekoliko dana – što je i prije činio – i želi da ga Strike pronađe i dovede kući. Kako Strike istražuje, postaje jasno da Quineov nestanak skriva više toga nego što njegova supruga misli. Romanopisac je upravo dovršio rukopis s otrovnim opisima gotovo svih svojih poznanika. Bude li roman objavljen, neki ce životi biti uništeni – zato je puno ljudi koji bi ga možda željeli ušutkati. Kad Quinea pronađe okrutno ubijenog u bizarnim okolnostima, Strike ce se morati utrkivati s vremenom ne bi li shvatio motiv nemilosrdnog ubojice, ubojice na kakvog dotad nikad nije naišao…
Krimić koji se čita u jednom dahu, s neočekivanim obratima na svakom koraku, Dudov svilac drugi je u nizu uspješnih romana u kojima su glavni likovi Cormoran Strike i njegova odlučna mlada pomoćnica Robin Ellacott.

O autoru:
Robert Galbaith pseudonim je književnice J. K. Rowling, autorice serije naslova o Harryju Potteru i romana Prijevremeni izbori i Zov kukavice.

Uz dopuštenje: Mozaik knjiga ( sve fotografije)

Facebook Like Button