Feravino Berba Party 2019. – najbolje od Slavonije

Kako spojiti moderno i tradicionalno, grad i prirodu, urbanu glazbu i slavonsku tamburicu, znaju u poznatoj slavonskoj vinariji koja je ove godine u središtu vinograda pripremila pravo iznenađenje.

feravino-berba-10

Boravak u prirodi, neodoljivi mirisi i okusi, odmor s dozom adrenalina, sjajna zabava i druženje – berba grožđa u Feričancima se ne propušta.

feravino-berba-09

To iz godine u godinu potvrđuje sve veći broj berača amatera koji na jedan dan gradski asfalt zamijene nepreglednim vinogradima na feričanačkoj Goveđoj glavi, jedinstvenom položaju na padinama Krndije.

feravino-berba-11

Ove godine uz vrući ritam DJ-a, tri tima – novinari, distributeri i domaćini, ponovo su zasukali rukave, uzeli kante i škare i natjecali se u berbi… A sve je bilo lakše nakon obilatog slavonskog doručka u kojem je istaknuto mjesto zauzimao tradicionalni vinogradarski ćevap i vrhunskih vina Feravina.

feravino-berba-08

Da ova slavonska vinarija na najbolji način spaja moderno i tradicionalno potvrđuju popularni pjenušci Grasecco i Francesca, odličan izbor za aperitive, ali i koktele, pa su omiljeni među milenijalcima i onima koji se tako osjećaju.

feravino-berba-05

S druge strane, tu su nagrađivane linije Dika i Miraz u kojima se odražava ljepota Slavonije i njezinih sorti, među kojima frankovka zauzima posebno mjesto, a odavno je priznata u Europi i svijetu pa se izvozi čak i u Meksiko i na Karibe.

feravino-berba-01

„Sjajni pejzaži i odlična atmosfera, moderan uvod s DJ glazbom i kraj u tradicionalnom stilu uz tamburaše, natjecateljski duh u vinogradu, a uz to sve vrhunska vina – stvarno sam uživala. Već nekoliko godina dolazim na berbu u Feričance, a domaćini svake godine dodaju nešto novo i drugačije u program.

feravino-berba-04

Ove godine su nam pokazali da berba itekako dobro ide uz moderan ritam, a da je vinograd pravi izbor za party, pogotovo za nas koji dolazimo iz velikih gradova“, istaknula je Đurđica Marković, članica novinarskog tima koji je u natjecanju ponovo zauzeo drugo mjesto nakon nepobjedivih distributera, dugogodišnjih partnera Feravina.

feravino-berba-03

„U poznatim svjetskim vinogradarskim regijama berba je sastavni dio turističke ponude, a posebno je tražena kao team building program. Osim obilaska vinarije uz stručnu pratnju, vođene degustacije u Starom podrumu u središtu Feričanaca i bogate eno-gastro ponude, Feravino također nudi ovaj atraktivan oblik boravka u prirodi uz degustaciju naših vina i slavonskih specijaliteta.

Za sada je riječ samo o jednodnevnom izletu za grupe, no nakon izgradnje smještajnih kapaciteta vjerujemo da ćemo privući i individualne goste, zaljubljenike u Slavoniju i vrhunska vina koji će u ovom kraju ostati nekoliko dana“, istaknuo je Ivan Maričić, predsjednik Osilovca, tvrtke u čijem je sastavu Feravino.

Uz dopuštenje: Lollipop (sve fotografije)