Festival gastronomije u Hvaru koji se ne propušta

Nema u Hrvatskoj festivala gastronomije koji okuplja toliko renomiranih chefova iz Hrvatske i inozemstva kao što to čini Taste the Mediterranean: sedam stranih i šest domaćih vrhunskih majstora svog umijeća družit će se od 22. do 25. svibnja u gradu Hvaru i u najboljem mediteranskom ozračju promovirati sve blagodati prehrane, koju je UNESCO uvrstio na listu svjetske nematerijalne kulturne baštine.

chef-fabricio-veznaver

Prilika je to da profesionalci iz ugostiteljskog sektora na jednom mjestu, u samo dva dana, na kulinarskim radionicama vrhunskih chefova otkriju male tajne zanata zbog kojih su njihovi restorani zaslužili Michelinove zvjezdice, toke vodiča Gault&Millau, te naposljetku izvrsne ocjene posjetitelja koji uživaju u njihovim delicijama.

Tako iz Španjolske stiže chef Vicente Patino čiji se restoran Saiti diči Michelinovom preporukom, a na Hvaru će demonstrirati ono u čemu je najbolji: tradicionalnu kuhinju svoje Valencije.

pomelo-salad

Na ekskluzivnoj večeri u hvarskom Divinu kuhat će zajedno s njihovom cheficom Natašom Vukmirović, a gosti će na terasi, uz delicije i španjolska vina, uživati i u jedinstvenom pogledu na Paklinske otoke.

Upravo na toj bajkovitoj lokaciji, u restoranu Laganini, na Palmižani, održat će se u petak druga ekskluzivna večera Festivala.

chef-bee-satongun

Hrvoje Zirojević, hrvatski chef godine prema vodiču Gault&Millau, u svojoj će kuhinji ugostiti Bee Satongun, najbolju cheficu Azije za 2018. prema izboru 50 Best Restaurants, te maštovito složenim jelovnikom pokazati što je zajedničko suvremenoj tajlandskoj i mediteranskoj prehrani.

chef-marcello-trentini

Treća ekskluzivna večera održat će se na terasi s najljepšim pogledom na povijesni Hvar, u restoranu Kod kapetana, gdje će talijanski chef Marcello Trentini iz Michelinovom zvjezdicom nagrađenog torinskog restorana Magorabin, ukrstiti kuhače s dva domaćina: Tončijem Jerkovićem i Antunom Matkovićem Carem.

Uz dopuštenje: Light komunikacije (sve fotografije)