Festival svjetlosti u Pečuhu

U Pečuhu se održava čudesni svjetlosni festival – Zsolnay festival otvara svoja vrata od 30.rujna do 3. listopada 2021.

Ako ste planirali obići Pečuh onda je pravo vrijeme da posjetite i Zsolnay Festival svjetla koji se održava od 3. rujna do 3. listopada 2021.godine. Svjetlosne kompozicije visoke umjetničke vrijednosti smještene su u srednjovjekovnom centru Pečuha (na popisu UNESCO -ve svjetske baštine) kojega prožima mediteransko ozračje i bogata kulturna baština.

pecuh-festival-svjetla-1

Zsolnay Light Festival je prvi festival svjetla u Mađarskoj, ali je prerastao granice svoje matične države. Vrlo atraktivan četvernodnevni festival nudi niz interaktivnih, zabavnih i poučnih sadržaja, od ulične umjetničke produkcije, koncerata, kazališta i suvremenih cirkuskih predstava, a kada se spusti mrak možete uživati u svjetlosnim kompozicijama koje će vas ostaviti bez daha.

U posljednjih nekoliko godina ovaj festival bilježi velik broj posjetitelja, pa ih je 2019. godine bilo čak 80.000. ovo je ujedno i jedan od istaknutijih svjetlosnih festivala u Europi zbog kompleksnosti, multi art programa i mnoštva popratnih događaja koji posjetiteljima prenose nove, kreativne sadržaje.

Pozvani domaći i strani umjetnici i kreativne radionice uživaju međunarodno priznanje i imaju vodeću ulogu u ovoj grani umjetnosti koja se dinamično razvija.

Više informacija pronađite ovdje:

https://www.zsolnayfenyfesztival.hu/en/the-festival

Uz dopuštenje: Present communications
Fotografije: Mađarska turistička agencija

Facebook Like Button