Film „Dubrovnik & Time“  među najboljima na svijetu

Promotivni film TZ grada Dubrovnika „Dubrovnik & Time“ među najboljima na svijetu.

Promotivni film Turističke zajednice grada Dubrovnika snimljen u produkciji BALDUČI FILMA iz Zagreba, tijekom 2016. godine osvojio je prestižne nagrade diljem svijeta. Nakon svih tih priznanja dolazi i najveće…

Film Dubrovnik & Time izabran je među 10 najboljih turističkih filmova na svijetu, te mu je dodijeljeno priznanje Nominee for the Grand Prix for the best tourism film worldwide. Za najbolji turistički film proglašen je turski film Turkey: Home of Turquoise.

Proglašenje pobjednika održano je danas u Beču u Austrian Federal Economic Chamber u Julius-Raab-Hall na „Festival of Festivals“ GRAND PRIX CIFFT 2016

nagrada nagradjeni

Sve je počelo s nagradom na velikom turističkom sajmu na ITB u Berlinu, u konkurenciji od gotovo 1500 filmova gdje je osvojio 2. mjesto; potom je uslijedila brončana medalja na prestižnom festivalu New York Festivals Television & Film Awards, kao jedini hrvatski predstavnik, u jakoj konkurenciji više stotina filmova – među kojima su bili i promo filmovi velikih kompanija s velikim budžetima kao što su „Jaguar“ i „Nike“, a nagrada je dodijeljena na NAB showu u Las Vegasu – najvećem svjetskom sajmu organziranom od strane američke National Association of Broadcasters; zatim na festivalu Tourfilm Riga među 170 filmova iz 44 zemlje 2.mjesto – Mention award; na festivalu Finisterra u Portugalu nagrađen je s dvije nagrade u jakoj konkurenciji 232 filma iz 87 zemalja i to: 1 mjesto u kategoriji Povijesni gradovi te 3. mjesto u kategoriji Destinacija; potom na Baku International Film Tourism Festival u Azerbajdžanu, kojeg organizira Ministarstvo kulture i turizma Azerbajdžana, osvojio je GRAND PRIX – nagradu za najbolji film festivala – u konkurenciji je bilo preko 400 filmova iz 71 zemlje.

Na festivalu FilmAT – Film, Art & Tourism Festival u poljskom gradu Lubinu, osvojio je nagradu za „Najbolji promotivni film do 5 minuta“; u Los Angelesu, prijestolnici filmske industrije Dubrovnik and Time osvojio je nagradu Silver Screen Award na jubilarnom 50th Annual Awards Competition US International Film & Video Festival, na SILAFESTU – festivalu turističkih filmova u Srbiji film je osvojio nagradu za najbolju montažu, na ZAGREB TOURFILM Festivalu film je osvojio dvije nagrade, 3. mjesto u kategoriji Najbolji film do 7 minuta i Najbolji hrvatski turistički film; u Portu u kategoriji Tourism Destinations 2. mjesto; na Festivalu turističkih filmova u Splitu osvojio je nagradu Baldo Čupić, za Najbolji hrvatski turistički film; vesela vijest stigla je i s Maldiva, turističkog raja gdje je film Dubrovnik and Time osvojio prvu nagradu u kategoriji „The Best Cognitive Film“. U konkurenciji je bilo više od 200 filmova iz 15 zemalja od kojih je 46 bilo u nominaciji za nagradu. Od toga samo je 10 filmova nagrađeno kao najbolji, a Dubrovnik je jedan od njih.

Ova posljednja nagrada koja je Dubrovnik & Time stavila među 10 najboljih filmova svijeta, veliko je priznanje hrvatskom turističkom filmu i promociji Hrvatske kao turističke destinacije – kazala je Spomenka Saraga, producentica filma koja je zajedno s Davidom Cooperom- koproducentom filma, danas u Beču primila ovu prestižnu nagradu.

Facebook Like Button