Fotosofija Celebrity Day

Mile Kekin, Bruno Šimleša i Danijela Pintarić pozirali Hoykinim seminaristima.

Mile Kekin, frontman Hladnog piva, stao je jučer pred kamere seminarista jedanaeste po redu Fotosofije, besplatnog seminara za naprednu fotografiju Damira Hoyke koji se održava u Termama Tuhelj.

fotosofia-celebrity-2

Od fotkanja mi je gore šminkanje, to mi je najteži dio snimanja bilo koje vrste. No uvijek je lijepo raditi s profesionalcima koji znaju što hoće. Prvi put sam na Fotosofiji i ovo što sam vidio je vrlo ozbiljno i organizirano, očekivao sam raskalašeniju ekipu, ali ovo je jedna, rekao bih, germanska organizacija koju Hoyka drži strogo pod kontrolom – rekao je Kekin koji i sam inače rado fotografira, ali samo sa svojim pametnim telefonom. Otkrio je kako vrlo rijetko na mobitelu poslije pogleda što je fotografirao, ali i dalje voli razvijati slike.

fotosofia-celebrity-1

Najviše vrijedi ona slika koja se poslije razvije i stavi u fotoalbum. Zadnji fotografiju sam dao razviti prije dva mjeseca, a sada se spremam opet – otkrio je Kekin.

Osim njega, Hoykinim seminaristima su još pozirali pjevač Psihomodopopa Davor Gobac, glumci Vedran Mlikota, Rene Bitorajac, veslač Damir Martin, gimnastičar Mario Možnik, stolnotenisač Zoran Primorac, pisac Bruno Šimleša, naš proslavljeni rukometaš Vlado Šola,meteorologinja Dunja Mazzoco Drvar, glumica Danijela Pintarić te njezine kolege iz Srbije Lena Bogdanović i Slobodan Stefanović…

fotosofia-celebrity-3

Da bi sve prošlo besprijekorno, pobrinuo se i sam Hoyka pod čijim su vodstvom i nastali portreti poznatih.

Kod snimanja svakog portreta fotograf mora biti čim kreativniji. Seminaristima uvijek kažem nemojte snimati klasičan portret, snimite nešto zabavno, nadrealno i likovno atraktivno – otkrio je Hoyka.

fotosofia-celebrity-4

Nakon snimanja celebrity portreta, goste Fotosofije je čekao novi zadatak. U suradnji s Hrvatskim atletskim savezom organizirana je utrka na šest kilometara gdje je u muškoj kategoriji najbolji bio skijaš Natko Zrnčić Dim, a u ženskoj glumica i voditeljica Doris Pinčić.

fotosofia-celebrity-5

U formi sam jer stalno trčim za dvogodišnjim sinom Donatom. On je moj osobni trener – otkrila je Doris Pinčić tajnu svog uspjega na utrci Fotosofia Run.

Uz dopuštenje: FotoSofia (sve fotografije)