Gala večera uz gala francuske okuse

Na Gala večeri, koju je spravljao Dragan Đurđević, dugogodišnji majstor kuhinje francuskog veleposlanstava u Zagrebu, uskom krugu uzvanika podario je nezaboravne okuse i raskošne zalogaje francuskog podneblja.

francuski-veleposlanik-philippe-meuinerSpecijalna večera bila je priređena u rezidenciji francuskog veleposlanika Philippea Meuinera u Zagrebu povodom Goût de / Good France manifestacije koja okuplja više od 2 000 chefova na 5 kontinenata koji će slaviti francusku gastronomiju.

Ovo događanje, u obliku večere, odalo je počast izvrsnosti francuske kuhinje, njezinoj sposobnosti inovacije i ponajviše vrijednostima koje promiče, a to su u prvom redu zadovoljstvo i poštivanje «dobre trpeze» svojih suvremenika iz cijelog svijeta.

g-h-mumm-grand-cordon

Početak Gala večere “Gout de France” obilježio je vrhunski šampanjac G.H. Mumm Grand Cordon, a predjelo Vol au vent farci – tortice od lisnatog tijesta punjene kremom od vrganja – upotpunio je Riesling iz 2015. godine, savršeno bijelo vino kojim se diči francuska vinska regija Alsace. Glavno jelo Filet de boeuf bourguignon – teletina u slasnom umaku od maslaca s tikvicama te raskošnim začinskim buketom – poslužena je uz vrhunsko crveno vino Lavau Châteauneuf du Pape iz 2013. godine što je nepca izabranih uzvanika potpuno začaralo.

plateau-de-fromagesRaskošna plata vrsnih francuskih sireva i desert Torte Tropeziennes zaokružila je gala večeru uz konjak Martell Chanteloup Perspective Extra.

Ova večera potvrdila je da je rafinirana francuska kuhinja prava čarolija za sve zaljubljenike u fine okuse i bonvivane životnih gastronomskih radosti koje donosi mozaik okusa najveće Europske zemlje Francuske.

La Vie Est Belle!

Facebook Like Button