Galaxy Watch5 – sportska elegancija koja se nosi na ruci

Ruke gore za Galaxy Watch5: Pametan i lijep osobni trener koji brine za vas!

Poletniji, oslobođeni od stresa koji smo istopili na godišnjem odmoru, vraćamo se omiljenim sportskim aktivnostima – ili se bacamo na nove.
Rujan i listopad, poput „male nove godine“ vrijeme su kada donosimo zdrave, nove odluke – navlačimo tenisice za trčanje, planiramo vikende u planinama, „zavjetujemo se“ na deset tisuća koraka dnevno, upisujemo se u teretanu ili pak tražimo najbolji program za vježbanje kod kuće.

vjezbanje kod kuce samsung pametni sat

A kako bismo lakše pratili napredak, ustrajali i ne odustali od aktivnosti zbog prve jesenske kiše dobro je imati dodatni poticaj; logično, sve je lakše uz malu pomoć tehnologije.
Pametni satovi koji se povezuju s mobitelima i računalima nisu novost na tržištu. Godinama „dižemo ruke“ za gadgete koji nam olakšavaju život, potiču motivaciju i zdrave navike poput osobnih trenera i omogućuju praćenje tjelesnih funkcija kako bismo bili zdraviji i puni energije.

samsung mobitel i pametni sat galaxy

Među brandovima pametnih satova koji su odavno pronašli put do ruku i srca svojih korisnika definitivno je Samsung, dobro poznati mališan koji generaciju za generacijom donosi nove značajke zbog čega se i smjestio tako visoko na listi najpoželjnijih pametnih satova na tržištu – Samsung Galaxy Watch5.
Nasljednik je četvorke (koji dolazi i u Pro varijanti) s brojnim naprednim funkcijama u kojima ćemo moći uživati od ove jeseni.

pametni sat samsung ecosystyem galaxy mobitel zfold4 phantomblack

Nova generacija Samsung pametnih satova nudi moćniju bateriju koja se brže puni u odnosu na prethodnike, što je i jedna od najvećih prednosti u odnosu na starije modele.

Samsung mobitel galaxy pametni sat watch5 golfedition

Dulje trajanje baterije bez ponovnog punjenja od velike je koristi sportašima, kao što su trkači, biciklisti ili planinari, ali i „običnim ljudima“ će itekako olakšati rutinu – osobito na putovanjima ili odmoru, kada nam struja nije uvijek pri ruci.

baterija Galaxy Watch5 Pro series

Oni koji se aktivnije bave sportom mogu razmisliti i o modelu Galaxy Watch5 Pro s još dugotrajnijom baterijom, zbog čega je i malo teži u odnosu na Galaxy Watch5. Osim moćnije baterije, Galaxy Watch5 Pro omogućuje GPS praćenje rute. Da biste mogli slijediti željenu rutu, sve što trebate je uvesti je u GPX formatu s pametnog telefona kako bi se prikazala na satu. Nema straha od gubljenja po šumama i planinama!

ecosystyem samsung galaxy mobitel zflippametni sat watch5 slusalice buds2pro

Glasovna navigacija ili vibriranje upozorit će vas ako skrenete s puta što je zaista praktično i omogućuje uživanje u trenutku.

Pametni sat olakšava život i marljivim ispunjavanjem glasovnih naredbi tako da nema potrebe za traženjem mobitela dok ste u akciji. Zatreba li vam Google Maps sve što trebate je izgovoriti to, a Google Assistant i Bixby će učiniti što treba.

pametni sat family galaxy watch5

Jednako vrijedi i za YouTube. Sve u svemu, Galaxy Watch5 praktičan je produžetak pametnog telefona što uvelike pojednostavljuje stvari jer ne trebate gubiti vrijeme na bavljenje mobitelom ili brinuti jeste li ga ostavili na stolu kafića ili nekom drugom mjestu. Uhvati li vas kiša ili snijeg, također možete biti mirni, sat ne treba skidati niti prilikom pranja ruku.

samsung pametni satovi galaxy watch5 strap

Zahvaljujući kvalitetnim materijalima kapljice ne mogu oštetiti sat, koji je vodootporan, a teže će ga oštetiti i kakva prepreka koja se nađe na putu. Safirno staklo za život s manje drame brani zaslon od ogrebotina, kao i lakših udaraca pa će uređaj preživjeti i kakav slučajan dodir s podom, drvetom ili pak privjeskom za ključeve.

O naprednim funkcijama Samsung pametnog sata pričalo se na nedavnom Unpacked događaju, gdje se uz ostale prednosti naglasila novost u obliku infracrvenog senzora za temperaturu te boljoj senzorskoj preciznosti praćenja tjelesnih funkcija, što je mnogima i glavna motivacija prilikom kupovine novog ljubimca.

spavanje mobitel lifestyle samsung galaxy pametni sat watch5

Da, želimo znati kako spavamo, koliko koraka prolazimo u danu, imamo li zdravo srce i bismo li trebali skinuti koji kilogram ili učvrstiti mišiće. Samsung pametni sat nije liječnik, ali je od velike pomoći za praćenje tjelesnog stanja i kondicije.

BioActive senzor mjeri otkucaje srca i bilježi bioelektričnu impedanciju, ili u prijevodu mjeri sastav tijela kako bi izračunala postotak tjelesne masnoće. Ovisno prema dobivenim podacima možete zaključiti da vam za zdravlje ne bi škodio koji mišić više na tijelu te pratiti napredak kako biste se uvjerili je li vaš trening dovoljno učinkovit, odnosno smanjuje li se količina masti prema očekivanjima.

Samsung galaxy zflip4 flexcam ecosystem

Pogled na EKG sugerira da usporite i osobito je koristan za zdravlje srca ako se bavite trčanjem, planinarenjem i drugim aktivnostima tog tipa. Brojač koraka i kalorija tek je početak priče o načinima na koje vas Samsung pametni sat može motivirati da se pokrenete – na raspolaganju je više od 90 vježbi koje možemo pratiti pa kako sad naći izgovor za nevježbanje.

brojac kalorija san pametni sat samsung galaxy

Gotovo jednako kao dnevne aktivnosti važan je i noćni život. Stručnjaci nas sve češće upozoravaju da bez kvalitetnog sna nema učinkovitog jačanja mišića niti mršavljenja pa ne čudi što vam Galaxy Watch5 posvećuje pozornost i kad zađe sunce poboljšanom tehnologijom.
Potaknut će vas da ranije odete na spavanje jednostavnim planiranjem, a zatim analizirati koliko čvrsto spavate, budite li se noću i hrčete li. Praćenjem i uspoređivanjem podataka s dnevnim aktivnostima lako možete uvidjeti je li krivac za loš san popodnevna šalica kave ili previše intenzivnog vježbanja u danu.

izbor remena na pametnim satovima samsung galaxy watch5

Galaxy Watch5 dolazi u veličinama od 40 mm i 44 mm, u Bluetooth ili LTE varijanti. Elegantnom dizajnu, na koji smo već navikli u Samsung obitelji, doprinose i nove boje remena. Osim toga, lako možete birati i brojčanik po ukusu: analogni, digitalni, moderni, retro…izbor je na vama.

Pametni sat je dostupan u privlačnim nijansama: grafitnoj, safirno plavoj i srebrnoj za veći, ili ružičasto-zlatnoj i srebrnoj za Watch5 manji pametni sat. U svakom slučaju, Samsung Galaxy Watch5 i Watch5 Pro lako se uklapaju u svaki životni stil i onima koji to požele, pomaže da promjenom navika (p)ostanu najbolja verzija sebe. Osim što su pametni, Samsung satovi lijepo stoje na ruci zahvaljujući privlačnom dizajnu.

Samsung pametni sat galaxy watch5

Galaxy Watch5 će biti u Hrvatskoj dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1.999 HRK za Bluetooth verziju i od 2.499 HRK za LTE verziju, Galaxy Watch5 Pro po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 2.999 HRK za Bluetooth verziju i od 3.499 HRK za LTE verziju.
Više informacija o najnovijim Samsung inovacijama saznajte na Samsung.hr.

Facebook Like Button