Gdje najbolje jesti u  zlatnoj nam Slavoniji

Raznolika lokalna i tradicijska ponuda najbolja je pozivnica za posjet Požeško-slavonskoj županiji.

Restoran Omanovac i hotel Pakrac u Pakracu, Čiča Mata u Velikoj, Stari fenjeri, Zlatni lug, Grgin dol i Vila Stanišić u Požegi, restoran Klas u Pleternici, pravi su mali gurmanski vremeplovi u kojima ćete upoznati lokalna i tradicijska jela Požeško-slavonske županije.

Ovih osam objekata nositelji su standarda Okusi Zlatne Slavonije koji promovira raznoliku eno-gastro ponudu ovog dijela Hrvatske.

trg-sv-terezije-avilske-pozega

„Riječ je o turističkom projektu kojeg je prije tri godine pokrenula TZ Požeško-slavonske županije. U prvoj fazi izrađen je pravilnik, postavljeni su standardi, utvrđen je popis jela, kreiran su vizualni identitet i sadržaji, oblikovan i izrađen jelovnik, snimljeni su promotivni video-materijali.

pastrva-sa-zara

U drugoj fazi izdana je tiskana i digitalna brošura Okusi zlatne Slavonije, s informacijama o ugostiteljskim objektima – nositeljima standarda i njihovoj ponudi“, ističu u Turističkoj zajednici Požeško-slavonske županije.

sarma

Ni najjači karakteri neće odoljeti mirisima i okusima kruha iz krušne peći, čvarcima, sušenoj slanini, šunki, kulenu, kulenovoj seki, švarglima, fiš paprikašu, čobancu, specijalitetima od divljači, sarmi, bazlamači, turšiji od krušaka, vinogradarskom ćevapu, pastrvi na žaru, kuhanom dimljenom šaranu, …, ali vrhunskim poslasticama poput salenjaka, makovnjače, orahnjače, cicvare, trganaca sa sirom, štrudli od jabuka, tačkrla ili knedli…

podolac-ispod-peke

S tridesetak vinarija na tri vinske ceste Požeško-slavonska županija pravi je mali raj za vinoljupce. Vinogorja Kutjevo, Požega-Pleternica i Pakrac nisu samo sjajne eno-gastro destinacije nego i atraktivna izletišta kojima prolaze biciklističke, planinarske i pješačke staze.

Uz dopuštenje: Lollipop (sve fotografije)

Facebook Like Button