Kampiranje u Slavoniji sve popularnije

S dva nova kampa Požeško-slavonska županija postala je atraktivno odredište ljubiteljima ovog oblika odmora. Njemački i nizozemski kampisti već su otkrili novi kutak raja.

Da kampiranje opušta reći će vam svi koji su barem jednom uživali u ovom načinu odmora. Ako ste k tome nepopravljivi romantičar i ljubitelj prirode, ne volite velike vrućine ili gužve po plažama, pronašli smo za vas sjajno ljetno odredište koje će ispuniti sva vaša očekivanja. Pravac u Požeško-slavonsku županiju koja je s dva nova kampa postala atraktivna kamp destinacija.

Eko-kamp Duboka

kamp-duboka-2

Od sada možete kampirati u prekrasnom Parku Prirode Papuk. Kamp Duboka prostire se na površini od 2,3 hektara, a sa solarnim kolektorima, biološkim pročistačem, otokom za sortiranje otpada, prvi je eko-kamp u kontinentalnoj Hrvatskoj. Uz 11 uređenih parcela za kampere i kamp prikolice s priključcima za električnu energiju i vodu, tu je i prostrana livada za šatore s još dvadesetak mjesta, pa u kampu ukupno može boraviti oko stotinjak kampista.

kamp-duboka-1

Drveni stolovi, klupice, prostor za druženje uz roštilj, sjenica, netaknuta priroda, žubor potočića Dubočanke – ukratko odmor za poželjeti. Kamp Duboka idealna je polazišna točka za istraživanje Papuka.

kamp-duboka-3

Šetnja, planinarenje, vožnja biciklom, trčanje, odaberite omiljenu aktivnost i upustite se u avanturu papučkim šumama. Kamp Duboka nalazi se na području općine Velika poznate po njegovanju folklorne baštine i slavonskih običaja. Velika je smještena u dolini rijeke Veličanke, iznad koje se uzdiže stari Velički grad, jedan od čak osam utvrđenih gradova na obodu Papuka.

Kamp odmorište Zlatni Lug

kamp-zlatni-lug-1

Možda niste čuli za mjesto Emovački Lug, ali ste sigurno čuli za Zlatni lug, restoran u blizini Požege poznat po odličnoj tradicijskoj kuhinji. Nedaleko od njega smješteno je moderno kamp odmorište s ukupno 15 jedinica za 45 gostiju.

Možda nije veliko, ali je opremljeno svime što je potrebno suvremenim kampisitima i njihovim kamperima – priključcima za električnu energiju i vodu, prostorom za servisiranje kampera, kabinom za pražnjenje kemijskih wc-a, tuševima, prostorom za pranje suđa…

kamp-zlatni-lug-2

Treba li uopće spominjati besplatan wi-fi signal?!

U blizini je park za roštiljanje sa sjenicama i zidanim roštiljima, Ribarska kuća s ribnjakom i domaćim životinjama, a ljubitelje biciklizma zanimat će činjenica da se na području Požege, poznatog slavonskog administrativnog i kulturnog središta udaljenog tek pet kilometara od novootvorenog kampa, nalazi čak 886 kilometara biciklističkih staza.

htz-logo logo-tzpsz2-bg

Facebook Like Button