Giancarlo Zigante opet u Guinnessovoj knjizi rekorda

Giancarlo Zigante, istarski „kralj tartufa“, i ove godine će dostojno proslaviti pronalazak najvećeg ubranog bijelog tartufa i uvrštenje u Guinnessovu knjigu rekorda. U subotu, 12. studenog u svom restoranu Zigante u Livadama, s početkom u 19.00 sati, Giancarlo i chef Damir Modrušan će organizirati svečanu večeru i još jednom dokazati da i dalje zaslužuju titulu najboljih u pripremanju i prezentaciji jela s tartufima.

Millenium, jedan od najvećih bijelih tartufa ikad ubranih, pronađen je prije točno 17 godina, 02.studenog 1999.g. u Motovunskoj šumi nedaleko od Livada. Pronašao ga je, tko drugi nego“ kralj tartufa“, Giancarlo Zigante. Tartuf je težio 1,31 kg i uvršten je u Guinnessovu knjigu rekorda.

Važnost pronalaska ovako velikog tartufa nije samo u rekordu, već predstavlja veliki doprinos promicanju Istre kao značajne tartufarske regije. Kvaliteta istarskih tartufa postala je poznata diljem svijeta, a Restaurant Zigante kao mjesto gdje se jela spravljena s ovim istarskim draguljem najbolje spremaju.

Kako bi se zahvalio svojoj Istri, Giancarlo Zigante nije prodao ovaj vrlo vrijedan tartuf, već je napravio feštu za pamćenje, počastio svoje goste, prijatelje, poslovne partnere i sumještane. Na taj način je službeno i započela povijest uvrštavanja Livada kao značajne destinacije u kartu tartufarskog svijeta, ovaga puta kao Centra svijeta tartufa.

Valja napomenuti da se u Livadama svaku godinu, tijekom sedam jesenskih mjeseci, održava i tradicionalna manifestacija Dani tartufa u organizaciji obitelji Zigante. Sajam je to koji doprinosi produženju turističke sezone u unutrašnjoj Istri, a iz godine u godinu sve je veći interes izlagača za sudjelovanje na sajmu kao i sve veći interes gostiju.

Kao i svake godine, tako i ove, večera se planira i priprema vrlo studiozno, unaprijed osmišljavajući meni koji će se dobro slagati sa vinima koja se namjeravaju služiti. Ove godine to su vina renomiranih i daleko poznatih istarskih vinara: Benvenuti, Capo, Degrassi i Zigante, koji se osim u restoraterskom i tartufarskom biznisu, dokazao i kao vrstan proizvođač vina iz autohtonih istarskih sorti grožđa.

Svečana i slavljenička večera sastojat će se od 7 slijedova jela s tartufima. Uz svako jelo bit će ponuđeno i odgovarajuće vino, koje mu svojim karakteristikama najbolje odgovara i na najbolji mogući način nadopunjuje.

Vrhunski kuhar Damir Modrušan pobrinut će se da pripremili najbolje poslastice na bazi tartufa, a sve to uz bogatu prezentaciju istarskih vina.

Izvor: Restaurant Zigante

Facebook Like Button