Glazbene poslastice u studenom u Šibeniku

Zanimljiva glazbena jesen nastavlja se u Kući umjetnosti Arsen u kojoj nas tijekom studenog očekuju zvukovi gitare, nezaboravni stihovi Leonarda Cohena te spoj etna i klasike s potpisom jednog od najsvestranijih umjetnika na domaćoj kulturnoj sceni .

Nakon Amsterdama, Pariza i Londona, na red je došao i Šibenik! Kaki King, američka glazbenica i skladateljica koju je najutjecajniji američki glazbeni časopis Rolling Stone uvrstio na listu „bogova gitare“, u petak, 19. studenog, stiže u Šibenik gdje će promovirati svoj novi album Modern Yesterdays objavljen krajem prošle godine.

matej-mestrovic

Foo Fightersi, David Byrne, Mike Gordon, David Grohl samo su neka od glazbenih imena koja su dijelila pozornicu s gitaristicom i kompozitoricom koja posljednjih godina, zahvaljujući fascinantnoj tehnici sviranja gitare koju često koristi i kao perkusije, plijeni pozornost struke i kritike.

Virtuoznost i eksperimentalan zvuk savršeno se povezao s multimedijalnim performansom The Neck is a Bridge to the Body s kojim je 2015. godine odradila svjetsku turneju koja se pokazala prijelomnim trenutkom u njenoj karijeri.

Glazbene večeri nastavljaju se u utorak, 23. studenog, kada šibenska Kuća za umjetnost Arsen ugošćuje jednu od najsvestranijih domaćih glumica i glazbenica, Maju Posavec. Maja je započela samostalnu glazbenu karijeru 2016. godine, a tri godine kasnije zajedno s Ivanom Kapecom izdaje album Večer s Cohenom na kojem su glazbeno obradili 12 pjesama jednog od najvećih kantautora i pjesnika našeg doba.

kuca-umjetnosti-arsen-sibenik

Svevremenski stihovi, nezaboravni jazz i zvukovi gitare inspirirani su albumom Famous Blue Raincoat Jennifer Warnes koja je 1987. na svoj specifičan način obradila Cohenove pjesme. Maja i Ivan donose Suzanne, Dance Me To The End Of Love, Sisters Of Mercy, Hallelujah, I Am Your Man i brojne druge Cohenove pjesme u novom ruhu.

Kraj studenog, odnosno 25. (četvrtak), rezerviran je za klavirsko-udaraljkaški spektakl Meštrović & Expresto koji donosi spoj etna i klasike i, od 2009. godine kada je trio utemeljen, ne prestaje oduševljavati glazbenu kritiku i publiku gdje god da se pojavi.

kaki-king-teek-ebru-yildiz

Matej Meštrović, bez sumnje jedan od najsvestranijih umjetnika na hrvatskoj kulturnoj sceni, Kristina Bjelopavlović Cesar, temperamentna pijanistica te Borna Šercar, bubnjar, udaraljkaš, skladatelj, slikar i pjesnik u Šibeniku će predstaviti neke od autorskih skladbi i obrade poznatih djela klasične glazbe – Mozartove All Turca, Bizetove Carmen, kao i Brahmsova Mađarskog plesa br. 5 koji u izvedbi Expresta na YouTubeu ima gotovo pet milijuna pregleda.

Detaljne informacije i ulaznice dostupne su na kucaarsen.hr, a novosti iz programa i ponude pratite i na službenom Facebook te Instagram profilu.

Uz dopuštenje: Fabula (sve fotografije)

Facebook Like Button