Gola istina o vašoj intimi

Došlo nam je ljeto! Žene se vole posebno pripremiti za taj dio godine, podvrgavajući se strogim dijetama, anticelulitnim masažama i raznim oblicima uljepšavanja tijela za izlaganje znatiželjnim pogledima na uzavrelim plažama. Međutim, sve više žena osjeća nelagodu pri izlaganju svog tijela u kupaćem kostimu, zbog ne tako neuobičajenog problema prekomjerno razvijenih stidnih usana, o kojem se nerado govori.

Korekcija stidnih usana, povratak djevičanstva ili jačanje oslabjelih mišića želje su ili potreba današnjih pacijentica. Dr. Zoran Veir, specijalista kirurgije i subspecijalist plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije voditelj je tima za estetsku kirurgiju i estetsku medicinu u Poliklinici Arithera u Zagrebu. Ženska spolna kozmetička kirurgija ističe se posebno u Poliklinici Arithera. Bilo da želite korigirati stidne usne, ojačati oslabjele mišiće, vratiti djevičanstvo ili jednostavno povratiti samopouzdanje i više uživati u seksualnom odnosu, za Vas postoji rješenje.

Operativnim zahvatima labioplastike i vaginalne rejuvenacije u području estetske kirurgije intime, postiže se estetski zadovoljavajući izgled ženskog spolovila.

Labioplastika je stručan naziv za operativni zahvat kojim se korigiraju velike i male stidne usne, uljepšava izgled vanjskog spolovila i uklanja eventualna nelagoda pri seksualnom odnosu. Optimalna količina kože sa stidnih usana se odstranjuje, korigira se asimetrija i zatim prilagođava anatomiji okolnog područja. Korekcija se radi i mikroliposukcijom prenaglašenih velikih usana radi smanjenja istih, a kod žena starije dobi primjenjuje se lipofiling u cilju popunjavanja volumena i postizanja mladolikijeg izgleda velikih usana. Višak masnog tkiva iznad vagine odnosno pubične regije (Venerin brijeg) odstranjuje se liposukcijom.

Žene koje se odluče za ovu vrstu intervencija najčešće smatraju da su im stidne usne prevelike, preizražajne, premale ili asimetrične, što može stvoriti estetski problem kao i nelagodu pri seksualnom odnosu. Kirurški zahvat manjeg je opsega i bez većeg rizika za pacijenticu, a oporavak traje u prosjeku 10-tak dana do maksimalno 2 tjedna.

Vaginalna rejuvenacija (vaginal rejuvenation) naziva se još i „pomlađivanje“ rodnice. Ovim zahvatom se poboljšava jačina oslabjelih mišića, te sužava ulaz rodnice. Često se nakon porođaja rodnica rastegne ili raširi, što dovodi do smanjenja ugode tijekom spolnog odnosa, a taj problem se efikasno rješava ovim operativnim zahvatom.

Suhoća vagine kod žena u menopuzi česti je problem. Nasreću, rješiv je PRP metodom u kojoj se sluznica vagine tretira vlastitim matičnim stanicama. Vlastito tkivo pomaže poboljšavanju strukture sluznice, pospješuje se vlažnost vagine i sprječava nelagoda i bol tijekom seksualnog odnosa i penetracije.

Tekst i fotografije uz odobrenje prim.med. Veir Zoran

Facebook Like Button