Grad svetog Nikole preselio nakratko u Klaićevu dječju bonicu

Od Grada svetog Nikole, najiščekivanijeg i najbakovitijeg događanja namijenjenog djeci u vrijeme zagrebačkog adventa svega je nekoliko dana.

I dok se mališani vesele i spremaju za doček i druženje sa svecem zaštitnikom i miljenikom djece, ne treba zaboraviti na najmlađe koje problemi sa zdravljem drže u bolničkim krevetima.

I ove godine dragi sveti Nikola darivao je djecu koja su hospitalizirana u Klinici za dječje bolesti Zagreb.

Slatkiši, bojanke, igračke i mnoga iznenađenja za djecu našla su se tako u poklon paketima kojima je sveti Nikola razveselio mališane u Klinici za dječje bolesti Zagreb.

Iako blagdane neće moći provesti u svojim domovima potrudili smo se da ovi mališani makar na čas osjete šarenilo i veselje blagdana koje je obojilo naš Zagreb.

Boravak u bolnici stresno je i zastrašujuće iskustvo svakome, a najviše djeci koja imaju specifično poimanje i vremena i bolesti.

Uvijek, a posebno u blagdansko vrijeme obiteljskih druženja i darivanja svakom od nas zadatak je koliko god možemo uljepšati čaroliju adventskog doba najmlađima.

grad svetog nikole klaićeva dječja bolnica

Zato je Nikola, u pratnji brižnog osoblja dječje bolnice u Klaićevoj i predstavnicima Muzeja grada Zagreba, domaćina ovogodišnjeg Grada svetog Nikole, lijepim poklonima uljepšao dan djeci koja zbog bolesti nisu u prilici doći u Muzej grada Zagreba i veseliti se s nama.

Tako smo bar dio atmosfere koja nas očekuje na Gorenjem gradu donijeli dječici u Klinici za dječje bolesti Zagreb.

Pravi adventski duh podrazumijeva blagoslove, radost i zajedništvo i upravo ovakve akcije su ono što nas čini ljudima.

sveti i nikola i crveni nosevi

I zato, ako još niste odlučili kome pomoći za vrijeme blagdana, mi vas pozivamo da to učinite u Gradu svetog Nikole gdje ćete takođert moći sudjelovati u dobnacijama najpotrebitijima.

Sveti Nikola zaštitnik je djece i podsjeća nas na to da ona uvijek moraju biti zbrinuta!

Facebook Like Button