Hrana za male pse jako nam je važna, saznajte najbolju formulu za štence

Kućni ljubimci, u ovom slučaju psi, obogaćuju nam život i svakodnevicu, ponajviše nas ispunjavaju veseljem dok su štenci, a kasnije toplinom koju nam nesebično pružaju.
Bezuvjetna ljubav koju nam daruju čini naš život ljepšim i zato su nam naši mali prijatelji dragocjeni i važni.

pseca hrana za stence

Kako bi naši kućni ljubimci ostali zdravi i sretni čak i u odrasloj dobi, na njihov imunitet moramo paziti još od malih šapa, kada su u pitanju mali štenci.
Srećom, ključnu ulogu u stvaranju i očuvanju zdravlja i imuniteta malih pasa imaju dva faktora na koja možemo utjecati – njihova prehrana i dodatak kolostruma.

Foto Davor R

Prehrana s dodatkom kolostruma je važna za imunitet malih pasa

Kolostrum je prvo majčino mlijeko koje mladuncima stvara imunitet, jača njihovu prirodnu obranu, čini ih otpornijima i omogućuje im optimalan rast i razvoj. Taj dragocjeni sastojak u formuli za pseću hranu, namijenjenu štencima, dokazano pojačava imunološki odgovor štenca i do 50%.

hrana za pse

Važno je čime hranimo svoje psiće, pogotovo u najmlađoj dobi kada se njihov imunitet tek gradi. Štencima je potrebno više hranjivih tvari i kalorija nego odraslim psima i zato je iznimno važno da dobiju hranu koja je prilagođena baš njihovom uzrastu i specifičnim potrebama.

hrana za male pse

Važno je pri kupovini hrane pogledati ili pitati veterinara prije odluke koja hrana sadrži formulom potpun i uravnotežen sastav za štence. Trebamo se odlučiti za onu hranu za štence kojoj nisu potrebni nikakvi dodaci jer već sadrži sve ono što je malim šapicama potrebno da rastu i budu zdravi.

Hrana za štence osim kolostruma,trebala bi imati sastojke koji osnažuju imunološki sustav štenca, pomažu uravnotežiti crijevnu mikrofloru i štencima pružiti njegu koja im je potrebna za najbolji mogući početak u životu.

mali pas stenac

Između ostaloga dobra formula u hrani za štence sadrži i cijeli niz sastojaka koji izgrađuju zube, kosti i mišiće.
Usto treba biti bogata i dragocjenom omega-3 masnom kiselinom DHA koja se prirodno nalazi u majčinu mlijeku, a važna je za razvoj mozga i vida štenaca.

hrana za stence i male pse

Imunitet u štenaca

U prvih pet mjeseci života, imunitet štenaca nije se još u potpunosti razvio pa mali pas mogu biti podložniji infekcijama i probavnim smetnjama.
Ovi rani mjeseci života ključni su za buduće zdravlje psa. Zato je u prvih godinu dana iznimno važno štene hraniti visokokvalitetnom hranom za štence kako bismo mu osigurali sve potrebno za stvaranje dobrog imuniteta, ali i pravilan rast i razvoj.

 

*Znanost u službi ljubavi za ljubimce
Hranu za štence Purina Pro Plan Puppy OPTISTART osmislili su veterinari i nutricionisti pa ona u sebi, uz sve znanstveno dokazano dobre sastojke koji jačaju zube, kosti i mišiće štenaca, sadrži i moćan dodatak za jačanje imuniteta, kolostrum.

hrana za stence

Facebook Like Button