Hrvatski Muzej iluzija otvoren i u Beču

Nakon Zagreba, Zadra i Ljubljane popularni hrvatski Muzej iluzija otvoren i u Beču!

Prvi Muzej iluzija otvoren je u Zagrebu 2015. godine i odmah je stekao veliku popularnost. Po principu franšize muzej je 2016. svoja vrata otvorio i u Zadru i Ljubljani, a od sad ga se može posjetiti i u glavnom gradu Austrije.
Uzbudljive i raznovrsne iluzije ovog obiteljskog muzeja prilagođenog svim uzrastima posjetiteljima omogućuju da shvate zašto oči vide stvari koje mozak ne razumije.

museum-der-illusionen-wien-2

Posjetitelji Muzeja iluzija tako primjerice mogu izoštriti oči tražeći 3D sličicu skrivenu u stereogramu, istražiti zakonitosti percepcije i poigrati se odnosom veličina ili se izgubiti u šarenilu svojih lica pomoću kaledioskopa te uživati u mnoštvu drugih iluzija. U želji da posjetitelje i dalje zabavljaju i naprežu njihove moždane vijuge, Muzej iluzija pripremio je različite mozgalice i nove vizualne, osjetilne i edukativne varke i za svoje posjetitelje u glavnom austrijskom gradu.

museum-der-illusionen-wien-1

Tako je u bečkoj filijali muzeja postavljen primjerice i prvi takozvani vrtložni tunel za koji je potrebno imati uistinu dobar želudac. „Osoba koja uđe u tunel stoji na platformi dok se cijev tunela oko nje vrti. To zvuči dosta nespektakularno, ali ravnoteža je narušena već za nekoliko sekundi i čovjeku se čini da će prevrnuti u stranu“, kazala je vlasnica bečke franšize i direktorica muzeja Lana Rozic.

Uz dopuštenje: Euro Comm (sve fotografije)