Idealno odjelo za mladoženju

Za svaku buduću mladenku iznimno je važno kakvu će vjenčanicu odjenuti a na mladoženji je da odabere odijelo u kojem će također zablistati na dan svog vjenčanja. Prema tradiciji, mladoženja odijeva elegantno odijelo uz koje kombinira odgovarajuću košulju, kravatu ili leptir mašnu.

Pritom treba voditi računa o tome da sve što mladoženja odjene bude u skladu s glamuroznom mladenkinom vjenčanicom, kao i temom vjenčanja.

Kako bi bili sigurni da će im odijelo stajati kao saliveno mnogi muškarci daju ga u ruke krojačima koji ih izrađuju po mjeri. Birajući vrstu, boju i uzorak tkanine te model koji mu najbolje pristaje, mladoženja će imati odijelo u skladu s njegovom osobnošću, a koje će pratiti liniju njegova tijela.

Pritom se s krojačem može dogovoriti da sako bude izrađen od iste tkanine kao i hlače, a za one otkačenije tkanina može biti i drukčija.
Mladoženja može uskladiti boju svog odjela s mladenkinom vjenčanicom, a postoji cijeli niz zanimljivih kombinacija koje se unaprijed mogu dogovoriti s krojačem.

mladenci

Ako šivanje odjela prepustite iskusnom krojaču on će vam, tijekom izrade, pomoći i brojnim savjetima i sugestijama. Osim toga, uvijek možete isprobati na licu mjesta odgovara li vam nešto ili ne. Možda će se nekome činiti komplicirano, nekoliko puta odlaziti na probe istog odjela, no to će vam na kraju ipak uštedjeti mnogo vremena i truda koji bi vam inače trebali za obilazak trgovina.

Svečano odijelo za mladoženju zahtijeva i elegantnu košulju kako bi se sve uklopilo u jednu savršenu cjelinu. Uz neograničen broj različitih boja i uzoraka, koje možete odabrati prema osobnom ukusu, košulja može biti klasična s dugim ili pak ležernija s kratkim rukavima, s jednorednim ili dvorednim kopčanjem, ovisno o stilu koji više volite i u kojem se najbolje osjećate.

mladenci-1

Pri odabiru košulje birajte najfiniju tkaninu, primjerice čisti pamuk ili svilu. Najvažnije je da košulja bude u skladu s odijelom i da se u njoj ugodno osjećate. Boju košulje nastojte uskladiti s cjelokupnom temom i stilom vašeg vjenčanja, a najvažnije i s mladenkinom haljinom.

Što se tiče kravate ili leptir mašne, najvažnije je da bude u skladu s košuljom i odjelom za koje ste se već ranije odlučili. Tu također možete birati između najrazličitijih boja i uzoraka tkanine koja može biti jednaka, ali i u kontrastu s već odabranim stylingom.

Savjet stilista ili stručne osobe u trgovini pomoći će vam pri odabiru prave kombinacije odijela, košulje i modnih detalja.

Piše: Wish

Facebook Like Button