Usklađivanje boja i odabira odjeće mladenaca

Bilo da se radi o tradicionalnom ili modernom vjenčanju najbitnije je da su mladenci stilski i tonski usklađeni. Najčešće je slučaj da mladenka za vjenčanje odabire bijelu haljinu pa u tom slučaju svojem budućem suprugu uvelike olakšava zadatak.

Usklađivanje boja i odabira odjeće mladenaca

Kad se mladenka odluči za neku drugu boju vjenčanice, bilo bi dobro da te boje bude mladoženjina košulja ili barem neki detalj. Odijelo, svečana košulja, odgovarajuća kravata i cipele najčešće su dio muške svadbene odjeće. Neki se odlučuju i za prsluk, no to nije obavezno, već je stvar odabira. Ono što je bitno to je da su kod muškarca cipele i remen usklađeni i u istoj boji te da cjelokupan dojam bude usklađen. Ako mladoženja želi moderniji kroj odijela i na primjer uže nogavice, tada valja pripaziti i na odabir cipela koje ne smiju biti preglomazne ili previše klasične. Moderan kroj sa sobom povlači i moderne linije obuće.

Ako se mladenka na vjenčanju odlučuje za neku od boja vjenčanice, a da to nije bijela, tada bi bilo dobro da cijela tema vjenčanja bude ta izabrana boja te da mladoženja na sebe odjne, ako već ne košulju, onda barem neki detalj koji će s ostatkom činiti smislenu cjelinu. Nije potrebno da se mladoženja igra s bojama odijela pa da se usklađuje s mladenkom jer se time gubi decentnost. Najčešće boje odijela koje mladoženje oblače na vjenčanjima su crna, siva ili bež boja. Kad žena ima bijelu vjenčanicu tada gotovo sve od ovih boja odgovaraju, a ako se mladenka odlučuje za roza boju ili žutu, tada valja biti oprezniji.

Izdvajamo:
Dobar je odabir i ideja da se boja mladoženjine košulje poklapa s bojom haljine u koju će se mlada presvući i iza ponoći. To stvara savršen cjelokupan dojam, a izvanredno izgleda na snimkama ili fotografijama.

tematska-vjencanja

Tematska vjenčana zabava

Kad se mladenci odlučuju za tematsku zabavu na vjenčanjima, tada je nekako više stvari dopušteno. U takvim slučajevima mladenci na pozivnicama napišu uzvanicima kakav je dress code te ih zamole da ga ispoštuju. Tu se može dogoditi na primjer da se zamole uzvanici da muškarci dođu u crnim odijelima i bijelim košuljama, a žene u dužim haljinama u zlatnoj nijansi. To uvelike olakšava posao usklađivanja jer je sasvim jasno koje su boje tema vjenčanja.

Postoje slučajevi tematskih vjenčanja na kojima se možda zamoli uzvanike da muškarci dođu u bermudama i havajskim košuljama, a žene u laganim cvjetnim haljinama. U ovom slučaju zasigurno mlada i mladoženja neće imati klasičnu vjenčanicu i odijelo, već će se i oni uskladiti jedno s drugim i s uzvanicima na vjenčanju.

Treći je slučaj crno bijelih vjenčanja gdje su svi uzvanici u crno bijeloj kombinaciji, dok postoje i tematska vjenčanja s naglaskom na modu i glazbu 70-ih ili 80-ih godina, određene filmske klasike, retro vjenčanja i mnoga druga.

Ono što je najvažnije, to je da su mlada i mladoženja modno usklađeni, o kojoj god boji i stilu se zapravo radilo. Možda je stvar malo zabavnija kada se radi o tematskom vjenčanju jer je onda uključeno i malo šale, duhovitosti i kreativnosti koja je tada dopuštena. Požrljno je biti kreativan i kad se radi o klasičnom izdanju, ali tu treba biti puno oprezniji.

Izdavajamo:
U konačnici, najbitnije je da se mlada, mladoženja i njihovi uzvanici dobro osjećaju u onome što nose i da to bude u skladu s vremenom, njihovim godinama i prilikom u kojoj se nalaze.

Autor: Vedrana Duić Loparić

Facebook Like Button