Najljepši zavjeti svijeta za vaše vjenčanje

Ima li nečeg uzvišenijeg za dvije duše nego kad osjete da su združene za cijeli život – da jedna drugoj snagu ulijeva u svakom trudu i naporu, da jedna drugoj je oslonac u svakoj tuzi, da jedna drugoj otklanja svaku bol – izrekla je engleska spisateljica, Mary Ann Evans, koja je svoja djela objavljivala pod pseudonimom George Eliot.

Svaki je čovjek čovjeku zapravo lijek i svaka duša traži svoju srodnu kako bi bile u braku, zajedničkom životu. Imati svoju obitelj cilj je kojem teži svatko, jer tada se život lakše gradi i kroz karijeru, financije i emocije koje tada poprimaju svoje najljepše tonove.

Kada stupamo u brak ili kada slavimo godišnjice svojeg zajedničkog života volimo izgovoriti ili obnoviti zavjete koji nas podsjećaju da smo zaista tu jedno za drugo.

Što su u svojim zavjetima izgovorili pisci, glazbenici, umjetnici, Indijanci plemena Apache, Eskimi? Donosimo Vam nekoliko najljepših zavjeta svijeta, koji i Vama mogu biti inspiracija pri njihovom sastavljanju.

Ovo je radost veća od svake druge – dan ostvarenja sna koji sam se jedva usudila sanjati. Sva je sreća tu, i nada i sigurnost. Danas počinjemo stvarati život – život veći od bilo kakva života koji smo mogli živjeti da smo ostali sami.
Pam Brown

Dala sam ti ono što nikada dosad nitko nije dao, što još nikad nitko nije mogao čuti: otkucaje svoga srca dala sam ti.
Edith M. Thomas

zavjeti

Sretni mladoženjo, vjenčanje za koje si se molio ostvarit će se uskoro i nevjesta o kojoj si sanajo biti će tvoja. Predivna maldenko, sam pogled na tebe ispunjava radošću, tvoje su oči poput meda, ljubav se prelijeva tvojim blagim licem
Sapfa

Samo je jedan život pred nama, a naša će ljeta i zime, proljeća i jeseni biti dugi i dobri.
Apache indijanci

Ljubav čovjekova sastoji se u ovome: dvije samoće jedna uz drugu staju, jedna drugu štite i s radošću pozdravljaju.
Rainer Maria Rilke

U trenucima tuge i žalosti privinut ću te k sebi i zaljuljati nježno, na sebe uzeti tvoju bol. Kad zaplačeš, plakat ću i ja, kad u patnji se nađeš, trpjet ću i sam. I zajedno ćemo odolijevati svim bujicama suza i očaja, hrabro skupa kročiti neravnim ulicama života.
Nicholas Sparks

Moja će stopala trčati zbog tebe, moja će stopala plesati zbog tebe. Srce će mi kucati zbog tebe. Moje oči zbog tebe vide. Moj um zbog tebe misli. I voljeti ću – sve zbog tebe.
Eskimska pjesma ljubavi

Uz dopuštenje nakladnika Veble commerce, partnera Wish.hr-a

Facebook Like Button