Iridologija metoda otkrivanja stanja organizma iz šarenice oka

Iridologija se prevodi kao nauka o šarenici oka, koja na osnovi boje, linija i mrlja u šarenici oka, može dijagnosticirati zdravstveno stanje pacijenta.

Iridologija spada u alternativnu medicinu koja potječe iz vremena Stare Grčke, a još uvijek se koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini.

Iridologija je svojevrsna genetska karta

Mađarski liječnik Dr. Ignatz von Peczely, prvi je upotrijebio naziv iridologija. Promatrajući jastreba, kojem je slomljena kanđa ostavila dugotrajan trag, nadahnula ga je da svoj život posveti proučavanju šarenice oka.

Lječnici smatraju da šarenica desnog oka održava zdravlje desne strane tijela, a šarenica lijevog oka lijeve strane tijela.
Iridologija je svojevrstna genetska karta u kojoj su upisane sve genetske osobine, povijesti bolesti svakog čovjeka, te može i predvidjeti čak i budućnost bolesti koje se mogu pojaviti tokom mjeseci ili čak nekolikog godina. Bilježi sve promjene uvjetovane načinom života, prehrane, stresom i svime što bi utjecalo na naše zdravlje.

Šarenica oka podjeljena je na 12 segmenata i sedam koncentričnih krugova sa središtem u zjenici oka

Svaki organ zauzima svoje određenom mjesto u tih dvanaest sektora. Tako je zona između 11 i 1 područje koje odgovara mozgu a zona između 5 i 7 zona koja odgovara bubregu i mokraćnim putevima.

Dijagnostika iridologijom

Pregled oka obično traje samo par sekundi uz pomoć malih lampi i povećala, koje irdeologu pomaže kako bi bolje uočio promjene u strukturi ili boji. Nakon pregleda postavlja se “irdološki zaključak” , koji očitava cjelokupnu sliku urođenih kvaliteta, slabosti i mana osobe (“holisitčka dijagnoza”).

Iridologija zahtjeva liječničko iskustvo i poznavanje anatomije i najbolja dijagnoza dobiva se samo kod dobrih iskusnih iridologa.

NAZIVHomeopatija Centar
ADRESA: Petrinjska 59, Zagreb
DOKTORICA: Dr. Ivana Blažević

NAZIV: Dom Zdravlja
ADRESA: Baštijanova 52, Zagreb
DOKTORICA:  Luiza Vračar

Slike: Shutterstock
Tekst : Azra Terzić

Facebook Like Button