Islandski hoteli

Akcijske cijene smještaja i drugih ugostiteljskih usluga u zemlji leda i vatre.

Otočna država Island ponosi se brojnim prirodnim ljepotama, ali i ekstremnim vremenskim uvjetima koji variraju od područja vrelih gejzira što dosežu temperaturu od 75 Celzijeva stupnjeva do iznimno hladnih mjesta leda i snijega. Idealna je to destinacija za istinske pustolove koji žele uživati u raznolikom i aktivnom odmoru.

Island je nekoć bila i jedna od najskupljih turističkih odrednica u svijetu. Zbog visokog standarda, štruca kruha ovdje se mogla kupiti za tridesetak kuna, čaša piva za šezdesetak kuna, dok je za hamburger valjalo izdvojiti više od stotinu kuna. Takve cijene mogli su si priuštiti lokalni stanovnici, te putnici dubljeg džepa.

Nakon velike ekonomske krize na otoku, deprecijacija islandske krune te (u posljednje vrijeme) čestih prijetnji  vulkanskih erupcija neke su se stvari počele mijenjati. U želji da vrate dio turista na Island, operatori od 2011. nude popuste na zrakoplovne aranžmane koji su uglavnom okrenuti razvijenim zemljama poput SAD-a. Amerikanci sada ovu destinaciju smatraju vrlo povoljnom.

Cijene većine ugostiteljskih usluga su prepolovljene, no za putnika iz dalekih i siromašnijih zemalja one su i dalje nedostižan san. Hotelski smještaj u tom nije iznimka. Prosječna cijena noćenja u islandskom hotelu s tri zvjezdice iznosi tristotinjak kuna, dok ćete za luksuznije sobe u hotelima od četiri zvjezdica trebati izdvojiti i do 1500 kuna po osobi i danu.

U cijeloj državi postoji tek stotinjak hotela, koji su smješteni uglavnom oko Reykjavika i glavnih turističkih središta. Imajte na umu da neki hoteli (osobito na sjeveru države) ne rade tijekom cijele godine zbog nepodnošljive hladnoće, pa valja planirati putovanje sukladno meteorološkim prognozama i godišnjim dobima.

5 Wish preporuka:

HOTEL: EDDA AKUREYRI
LOKACIJA: Akureyri (v//Þorunnarstræti 600)
KONTAKT: tel.: (+354) 444 4900, e-mail: edda@hoteledda.is

HOTEL: GRAND HOTEL REYKJAVIK
LOKACIJA: Reykjavik (Sigtún 38)
KONTAKT:tel.: +354 514 8000; e-mail: info@grand.is

HOTEL: ISAFJORDUR
LOKACIJA: Isafjordur (Silfurtorgi 2)
KONTAKT: tel.: (+354) 456 4111; e-mail: info@hotelisafjordur.is

HOTEL: KEFLAVIK ICELANDAIR 
LOKACIJA: Keflavik (Hafnargata 57)
KONTAKT: tel.: :+354 421 5222; e-mail: keflavik@icehotles.is

HOTEL: RANGA
LOKACIJA: Hella (851 Hella)
KONTAKT: tel.: +354 487 5700; e-mail: hotelranga@hotelranga.is