Ithaa Restoran

Nevjerojatan podvodni restoran na Maldivima.

Večerajte suvremenu europsku kuhinju, 15 metara ispod razine mora u restoranu Ithaa, prvom svjetskom staklenom podmorskom restoranu, koji Vam uistinu nudi jedinstven i nezaboravan doživljaj.
Ovo je prvi podvodni restoran te vrste u svijetu.

Ithaa znači “biser” u jeziku Maldiva, te se ovaj biser nalazi u Hilton Maldives Resortu & Spa hotelu, u Rangali Island. Blagovaonica je suvremeni spoj maldivske kuhinje sa zapadnim i azijskim utjecajima.

Ovaj prvi akvarij u stilu podmorskog restorana je dizajnirao MJ Murphy Ltd u Novom Zelandu, a izgrađen je u Singapuru s materijalima iz Sjedinjenih Američkih Država, a zatim dostavljen na Maldive. Otvoren je 15. travnja 2005.
Ithaa Restoran se nalazi ispod 15 metara ispod valova Indijskog oceana, okružen koraljnim grebenom, te nudi večere sa 270 stupnjeva panoramskim pogledom na more.

Kako da uđete u njega i kako se otvaraju vrata, a da u njega ne uđe voda? Tu se nalazi neka vrsta visokog tehnološkog sustava, s dizalom. Zanimljivo, zar ne?

Po danu i po noći možete gledati sve svoje omiljene morske životinje kako plivaju u svom prirodnom okruženju!
A ako nakon večere želite i nastaviti uživati u pomorskom svijetu, hotel nudi odlične sobe, gdje možete umjesto brojanja ovaca prije spavanja, računati ribe koje kruže u toj podvodnoj hotelskoj sobi.

Conrad Maldives, Rangali Island, 2034, Maldives
tel: 960-668-0629

Fotografije: Uz dopuštenje Conradhotels3 Hilton, Foter
Tekst: Azra Terzić

,