Glazbeni ciklus kuće umjetnosti Arsen donosi više od 30 događaja

Jesenski kulturni program samo u listopadu donosi više od 30 događanja, a glazbeni ciklus otvara Jelena Radan.

Nakon intenzivnih ljetnih mjeseci, Tvrđava kulture Šibenik 1. listopada kreće s jesenskim kulturnim programom u Kući umjetnosti Arsen.
Uz ciklus koncerata i cjelogodišnji program art kina, ali i vikend matineja za najmlađe, Arsen otvara širom svoja vrata svim generacijama publike.

kuca-umjetnosti-arsen-1

Jesenski glazbeni program u Arsenu otvara jedan od najupečatljivijih vokala u Hrvatskoj Jelena Radan, a publiku očekuju i koncerti renomiranih, hrvatskih i međunarodnih umjetnika.

Od Istre i jazza, kao nezaobilaznih motiva Tamare Obrovac i Transadriatic Quarteta, mlade jazz-skladateljice, pijanistice i pjevačice Lane Janjanin, Joe Pandur Tria čiji je osnivač jedan od najboljih gitarista u regiji, preko najuspješnijeg hrvatskog pijanista mlađe generacije, Aljoše Jurinića, do Natali Dizdar koja nakon punih sedam godina ponovno nastupa pred šibenskom publikom.

kuca-umjetnosti-arsen-2

Kako bi svečano označili početak cjelogodišnjeg redovnog programa art kina u Kući umjetnosti Arsen, publiku u srijedu, 6. listopada s početkom u 20 sati, očekuje projekcija filma PLAVI CVIJET redatelja Zrinka Ogreste, dobitnika Velike Zlatne arene Pulskog filmskog festivala za najbolji hrvatski film, Zlatne arene za najbolju režiju i najbolju žensku glavnu ulogu (Vanja Ćirić).

Svoje najnovije nagrađivano ostvarenje predstavit će i redatelj u razgovoru nakon filma.
Svečana projekcija Plavog cvijeta prije početka nacionalne kinodistribucije uvod je u cjelogodišnji rad art kina Arsen čiji će se program sastojati od recentnog festivalskog programa, igranog i dokumentarnog, izbora iz klasičnog odnosno kinotečnog programa te uz redovite vikend matineje za djecu.

kuca-umjetnosti-arsen-3

Vikend matineje ove jeseni u Arsenu bit će rezervirane za dječje filmove i kazališne predstave okupljene u programu Bubamarac koji nosi ime po stihovima jedne od najpoznatijih Arsenovih dječjih pjesama.

Djeca i mladi će već od ovog vikenda moći uživati u interaktivnom lutkarskom mjuziklu Pravi prijatelji u izvedbi splitskog kazališta Produkcija Z.

„Nakon intenzivnog ljeta, Tvrđava kulture Šibenik nastavlja svim zaljubljenicima u film, glazbu, kazalište predstavljati recentna kulturna ostvarenja.

kuca-umjetnosti-arsen-4

Želimo da Kuća umjetnosti Arsen postane sjecište kreativnosti i umjetničke slobode, nezaobilazno mjesto susreta za sve generacije.“, istaknula je Gorana Barišić Bačelić, ravnateljica Tvrđave kulture u Šibeniku.

Detaljne informacije i ulaznice dostupne su na kucaarsen.hr, u City Pointu u redovnom radnom vremenu, a od 1. listopada i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen u vremenu od 9 do 21 sat. Novosti iz programa i ponude potražite i na službenom Facebook te Instagram profilu.

Uz dopuštenje: Fabula (sve fotografije)

Facebook Like Button