Kad se vino i umjetnost spoje

Prvi hrvatski muzej vinogradarstva i vinarstva u Putnikovićima dobio petnaestak vrijednih slika poznatih umjetnika s područja Dubrovnika, koji su sudjelovali na likovnoj koloniji. S njima su, u okviru zabavne dječje radionice, slikali i najmlađi stanovnici Pelješca.

likovna-kolonija-1

Da su plodni vinogradi, crkvica sv. Ane, pitoreskni pelješki pejzaži i vrhunsko vino, neiscrpan izvor inspiracije umjetnicima, potvrdit će petnaestak slikara, članova Hrvatskog društva likovnih umjetnika – Dubrovnik, koji su u Putnikovićima proveli nezaboravan dan.

crkva-sv-ane-putnikovici

Iza ove male likovne kolonije u organizaciji Poljoprivredne zadruge Putniković i Udruge Plavac mali Pelješac, ostat će petnaestak vrijednih djela.

Kako su slikari, među kojima i oni s akademskom titulom, doživjeli ovo pelješko mjesto, moći će vidjeti svi koji 26. srpnja, na blagdan Svete Ane, dođu na svečano otvorenje Prvog hrvatskog muzeja vinogradarstva i vinarstva u sklopu PZ Putniković.

Naime, slike nastale ove subote ostaju u trajnom vlasništvu poznate vinarije i krasit će zidove multimedijalne dvorane atraktivnog muzeja posvećenog vinu, vinovoj lozi i pelješkom težaku.

Uz dopuštenje: Lollipop (sve fotografije)

Facebook Like Button