Kako „furati“ čizme preko koljena ove zime?

Čizme preko koljena i dalje su nezaobilazan dio zimskih kombinacija, a svaku će vašu modnu priču napraviti elegantnom.
Mogu vam poslužiti za niz modnih scenarija, od odlaska na vikend kavu s prijateljicama do različitih božićnih domjenka.

Mega popularne čizme preko koljena, ne skidaju se s ljestvica must-have odjevnih komada već godinama.

čizme preko koljena traperice moda fashion

Prvi smo ih put vidjeli u popularnom filmu s Juliom Roberts, Pretty Woman, a sada ih gledamo u gotovo svim izlozima, na stranicama modnih časopisa, fotografijama poznatih na društvenim mrežama, koji pokazuju kako su mogućnosti kombiniranja ovih modno progresivnih čizmi nebrojene.

No, kako početi? Kako ih najbolje iskombinirati za nepogrešiv zimski styling?

Počnite od pete – možete birati između onih s ravnim đonovima, s manjom petom ili stiletto petom koja je za već iskusne hodačice. Možete birati one od brušene kože, kožne, od sjajnih materijala, što god vam se najviše uklapa uz ostatak vaše zimske mode kolekcije.

Ovisno o boji koju odaberete, kombinirajte ih u skladu s najdražim komadima iz ormara. Preko zime ih ne možete nositi na gole noge, ali mogu vas utopliti dok nosite kraću suknju ili haljinu u kombinaciji s dobrim najlonkama.

čizme moda fashion

Poseban će efekt imati čizme koje su uske uz nogu, pogotovo na lepršave haljinice ili uske minice za nešto više sexy izgled. Ako ste ljubitelj udobnosti, čizme preko koljena mogu se nositi i na sve vrste uskih traperica uz neki širi, deblji džemper ili košulju.

U slučaju da se ne osjećate ugodno u uskoj obući, postoje i one šireg kroja koje podsjećaju pomalo na piratske, a također se mogu uklopiti u kombinaciju s hlačama, na „pencil skirts“ (uske suknje koje idu skroz do koljena) i haljine različitih krojeva – od onih koje su strukirane, uz tijelo, ravnog kroja, sve koje vam bojama odgovaraju uz obuću.

Ne znate li koju boju odabrati, najviše modela dolazi u neutralnoj crnoj, sivoj i tamnocrvenoj tako da ih možete spojiti uz šarenije odjevne komade i modne dodatke, npr. bijela haljina s crnim detaljima na bilo koju od tri spomenute boje bit će pun pogodak!

visoke čizme fashion ćizme

Važan faktor prema kojem ćete ove zime birati svoje čizme jest vaš najdraži kaput ili više njih ako ih volite mijenjati. Pri kupnji je možda najbolje odmah obući na sebe onaj koji vam se čini najproblematičniji za kombiniranje zbog svoje boje ili kroja pa pronaći najbolje za njega, a koje možete zamisliti i ispod ostalih, i ne tako zahtjevnih za kombiniranje kaputa.

Kupiti ovakve čizme uistinu je isplativo za vaš modni izričaj, a mogu se pronaći u svim modelima.
Božićne će rasprodaje biti idealno vrijeme za pronaći one koje vam najviše odgovaraju. Kada dođe toplije vrijeme, možete ih ponovo uklopiti u neke drugačije, slobodnije kombinacije u kojima ih možete nositi i na gole noge i uklopiti u neki novi, proljetni izgled.

Facebook Like Button