Kako je Chiara Ferragni postala slavna svjetska influencerica

S izvrsnim smislom za prezentaciju i okom za lijepo, Chiara Ferragni jedna je od najcjenjenijih stručnjakinja za društvene mreže današnjice. Ona je za mnoge tvrtke postala prije svega prozor u svijet.

Dok je još živjela u Milanu, 2009. godine pokrenula je blog o vlastitom životnom stilu: The Blonde Salad. Zahvaljujući njezinom urođenom smislu za modu i stil, u trenu je postao ‘hit mjesto’ za sve fashioniste.

Vođena intuicijom, odlučila je pretočiti vlastiti život u blog o stilskim savjetima, kombinirajući brojne aspekte njezinog cool izgleda koji postiže s neizmjernom lakoćom. Devet godina kasnije, više od 11 milijuna fanova širom svijeta prate avanture i putovanja globalno najutjecajnije europske influencerice zaljubljene u modu.

Ova studentica prava iz Cremone pretvorila je svoj hobi u karijeru, odnosno smisao za stil u pravi uspjeh. Zvijezda je Instagrama i uvijek je među omiljenim licima, predstavljajući generaciju žena kojima ništa nije neostvarivo te kojima društvene mreže predstavljaju platno preko kojega izražavaju same sebe i sve ono čemu teže.

Godine 2013., Chiara Ferragni je osnovala tim TBS Crew (The Blonde Salad Crew), podijelivši svoju viziju s još širom publikom te pretvorivši svoj blog u globalni outlet na društvenim mrežama s više od 600.000 posjeta mjesečno te s e-shop platformom.

Moda joj je na prvom mjestu. Svoj je pogled pretvorila u prepoznatljiv potpis: zaigrano plavo oko ‘okrunjeno’ dugim, profinjenim crnim trepavicama postalo je Chiarin logo, istaknut na njezinoj kolekciji cipela.

Chiara Ferragni 1

Nedugo nakon toga osnovala je i online trgovinu, Chiara Ferragni Collection e-shop, preko koje prodaje vlastitu kolekciju. Njezin je brand trenutno sastavni dio ponude više od 300 maloprodajnih mjesta, od Pariza do New Yorka, a u rujnu 2017. proslavila je otvaranje prva tri glavna prodajna mjesta (flagship stores) u Milanu, Šangaju i Chengduu. Svečano otvorenje u Milanu posjetilo je više od 4,000 njezinih obožavatelja kako bi je upoznali uživo.

U Chiarinom je timu i njezina mlađa sestra Valentina Ferragni, koja ima preko 1,6 milijuna pratitelja te se u brojim prilikama fotografira s Chiarom.

Kao mudra poslovna žena i karizmatična predvodnica, ChiaraFerragni je 2017. postala glavna izvršna direktorica svoje tvrtke, a američki časopis Forbes iste ju je godine proglasio ‘najmoćnijom modnom influencericom’.

Njezino iskustvo s društvenim mrežama te komunikacijske i prezentacijske vještine privukli su pažnju akademika te se njezin primjer koristi i u analizama poslovnog uspjeha na Harvardskom sveučilištu, kao uzor koji je poželjno slijediti.

Iskrenost, velika posvećenost, zadovoljstvo i suvremenost riječi su koje odražavaju Chiarinu viziju i životni put te filozofiju koju Lancôme promiče diljem svijeta već više od 80 godina. Nije li stoga potpuno shvatljivo da je upravo osoba koja nadahnjuje i utječe na mnoge pravi odabir za Lancômeovu muzu?

Europljanka po stilu i stavu, Talijanka rodom i srcem, a stanovnica Los Angelesa po odabiru, Chiara Ferragni, koja čeka prvo dijete, utjelovljenje je raznolikih aspekata.

Lancôme s ponosom predstavlja suradnju sa ovom novom muzom, poduzetnicom i međunarodnom ‘influencericom’ Chiarom Ferragni. U suradnji s Lancômeom izrazit će ih, naravno, putem društvenih mreža, ali i kroz brojne (još uvijek tajne) projekte tijekom cijele godine.

„Vrlo sam uzbuđena zbog jedinstvene suradnje s Lancômeom. Obožavam ovaj brand još otkad sam odrastala u Cremoni. Kultni parfem Trésor bio je miris mojih tinejdžerskih dana. Cijenim vrijednosti i povijest ovog branda. Njegov ideal ljepote je poziv na sreću i vlastito ispunjenje, što je i moja krilatica. Ponosna sam što mi je zahvaljujući mojim pothvatima i utjecaju Lancôme povjerio ulogu muze“, objašnjava Chiara Ferragni.

Francoise Lehmann, glavna direktorica Lancôme Internationala, ističe: „Suradnja s Chiarom Ferragni simbolizira našu želju da nadahnemo mlade žene i predstavimo im uzor s kojim se mogu poistovjetiti. Chiarina karizma na međunarodnoj razini čini je uzorom i utjelovljenjem snažnog duha i suvremenosti, što su vrijednosti koje Lancôme smatra veoma važnima. Ponosni smo na suradnju s ovom inspirativnom i utjecajnom ženom koja jednostavno zrači i utjelovljuje profinjeni spoj ‘chic’ osobnosti i intelekta, potvrđujući da je sreća najbolji odraz ljepote.”

Uz dopuštenje: L’Oréal Adria (sve fotografije)

Facebook Like Button