Razmazit ću svoju kožu!

Bez vode nema života. Tako i naša koža treba „piti“. 365 dana godišnje, bilo da je dan ili noć, našoj koži treba hidratantna njega.

Hidratizirana koža je odraz zdravlja

Hidratacija je idealna kako bi se kompenzirali učinci stresa i starenje, a služi i za dnevno čišćenje kože.
Slušajte svoje tijelo: dehidrirana koža je stanje koje je moguće popraviti, ali je ključno pravovremeno reagirati kako ne bismo imali neugodna zatezanja kože, male dehidracijskih bore i kako nam ne bi nedostajalo sjaja.

Imam li dehidriranu ili suhu kožu?
Tip kože je nepromjenjiv. Njega imamo za čitav život. Suha je koža tip kože, dok je dehidrirana koža stanje.

Neovisno o tome je li naša koža prirodno suha, mješovita, normalna ili masna, kožu mogu dehidrirati nepovoljni vanjski utjecaji. Ne brinite, to je prolazno stanje.

grand-rouge-mat-1

Može li masna koža biti dehidrirana?
I masna koža može biti dehidrirana. Hidrolipidni film (posebno kad često čistite kožu baš zato što je masna) vrlo je često oštećen, koža više ne može zadržavati vodu i pojavljuje se osjećaj nelagode i zatezanja.

Što ako je moja osjetljiva koža dehidrirana?
Osjetljiva koža ima oslabljenu zaštitnu barijeru, a time i veliku reaktivnost. Ključno ju je hidratizirati da bi se pojačala zaštitna barijera, a koža ojačala od vanjskih nepovoljnih utjecaja.

grand-rouge-mat-2

Voda ne hidratizira kožu – to čini stanična voda Edulis
Fitolozi Yves Rochera uzeli su bioinspiraciju iz sukulenta koji posjeduje fantastičan hidracijski mehanizam: Edulis i njegova iznimna morfološka, strukturna i fiziološka adaptacija Genius.

Edulis se prilagodio. Svoje je listove učinio glavnim oružjem kako bi se odupro i širio na mjestima na kojima bi se malo biljaka ili ljudi usudilo obitavati.

Stručnjaci iz Yves Rochea prikazali su mimetizam u mehanizmu djelovanja između vode u biljci i djelovanja na koži. U središtu nove linije Hydra Végétal, stanična Edulis voda pomaže koži prikupiti vodu*, zadržati je u različitim slojevima kože* i neprekidno je oslobađati tijekom 48 sati**.

Uz dopuštenje: Abeceda komunikacije (sve fotografije)

Facebook Like Button